IZNUDA U TROGIRU

Dvojica vatrenim oružjem tražila od muškarca da im vrati novac, kod jednog pronađen arsenal

Zasad nije jasno tko je drugi muškarac koji je sudjelovao u pokušaju iznude, odnosno, za njime se i dalje intenzivno traga

Ilustracija

 Ronald Goršić/Cropix

Splitska policija ušla je u trag 38-godišnjem muškarcu koji je s još jednim u nedjelju oko 23 sata u Trogiru prišao automobilu u kojem se nalazio vozač. Zaprijetio mu je vatrenim oružjem i tražio da mu vrati novac. Čim su primili dojavu o događaju krenuli su s intenzivnom potragom i kriminalističkim istraživanjem.

Nakon što su otkrili o komu je riječ, policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta te PP Trogir temeljem naloga državnom odvjetništva pretražili su dom 38-godišnjaka.

Pronašli su dva plinska pištolja, zračnu pušku te laku strojnicu s 26 pripadajućih metaka.

- Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 38-godišnjak ostvario obilježja kaznenih djela protupravna naplata u pokušaju i nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari. Uz kaznenu prijavu 38-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, a kriminalističko istraživanje se nastavlja - kratko su rekli.

Zasad nije jasno tko je drugi muškarac koji je sudjelovao u pokušaju iznude, odnosno, za njime se i dalje intenzivno traga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:01