SUCI BEZ MILOSTI

Dvojica pijanih vozača ne smiju za volan: Jedan skrivio sudar, a drugi pod zabranom vrijeđao policiju

Oba vozača su na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu kažnjena: jedan je dobio 2910 eura novčane kazne, a drugi 4930 eura

Ilustracija

 Boris Kovacev/Cropix

Proteklih dana po metropoli vozači kao da su se natjecali tko će voziti pijaniji i veću novčanu kaznu dobiti. U dva slučaja u Zagrebu policija je evidentirala rekordere - jedan vozač je imao 3,43 g/kg u organizmu, a drugi 2,90.

U prvom slučaju policija je 3. lipnja u 23,45 sati bavila 41-godišnjakom nakon što je skrenuo iz Zagrebačke avenije u Ulicu Hrgovići jer je skrivio prometnu nesreću. Uočili su da vozač, obzirom da se na tom raskrižju promet upravlja semaforima, nije prilagodio brzinu kretanja stanju ceste pa je skrivio sudar s materijalnom štetom. Nesavjesnog, pijanog vozača su odmah uhitili i nakon što je prenoćio u postaji i došao k sebi, odveli su ga na Općinski prekršajni sud gdje ga mu je prekršajni sudac odrapio 2910 eura novčane kazne. Ali to nije sve, nego mu je izrečena i zabrana upravljanja motornim vozilima B kategorije naredna tri mjeseca.

Nova alkoholna drama uslijedila je, pak, u popodnevnim satima u 5. lipnja kada su sasvim opravdano zaustavili 27-godišnjaka u vozillu krapinskih oznaka dok se vozio Jadranskom avenijom.

image

Provođenje alkotesta (ilustracija)

/Web Screenshot

Osim što je upravljao, kako su tvrdili provjerama, vozilom u prometu dok mu je na snazi izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije temeljem rješenja zlatarskog prekršajnog suda, utvrdili su i da je u pola bijela dana u metropoli bio pijan, ali ni to nije sve.

- Alkotestiranjem je utvrđeno da je upravljao pod utjecajem alkohola 2,90 g/kg u organizmu i tijekom vožnje nije bio vezan sigurnosnim pojasom. Nadalje, vrijeđao je i omalovažavao policijske službenike pogrdnim riječima. Zbog počinjenih prekršaja, vozač je uhićen i prepraćen na nadležni Općinski prekršajni sud gdje mu je izrečeno 4.930 eura novčane kazne i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije narednih pla godine - kažu iz PU zagrebačke koja navedene aktivnosti provodi svakoga dana od jutra do sutra.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. lipanj 2024 17:31