SERIJSKI PROVALNICI

Dvojica mladića haračili po Trešnjevci: ‘Počinili su 17 provala, iz obijesti razbijali aute...‘

Po dovršetku istraživanja privedeni mladići su uz posebno izvješće nadležnom tužiteljstvu predani pritvorskom nadzorniku

Ilustracija/ Policija

 Cropix

Zbog 17 provala i oštećenja automobila koja su odradili u svega tjedan dana harajući po zagrebačkoj Trešnjevci, policija je uhitila dvojicu tek netom punoljetnih mladića starih 18 i 19 godina.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja dvojac je povezan s osam teških krađa od kojih su četiri ostala na pokušaju te s devet kaznenih djela oštećenja tuđe stvari. Kriminalisti su istražujući otkrili i da su u svemu sudjelovale još dvije osobe za kojima se intenzivno traga.

A prema dosad utvrđenom, ekipa je od 28. studenog do 6. prosinca prošle godine u večernjim satima obilazila parkirališta po kvartu gdje su pomno odabirali vozila u vlasništvu privatnih osoba, ali i poduzeća.

Prvo su razbijali stakla na vozilima nakon čega su ispreturali cijelu unutrašnjost. Iz četiri su ukrali osobne stvari, dokumente vozila, naočale i sportsku opremu, dok iz ostalih nisu ukrali ništa.

Također, policija sumnja da je uhićeni dvojac s još dvojicom nepoznatih prijatelja iz čiste obijesti iskalio se na devet parkiranih vozila.

- Vozila su iz niskih pobuda uporabom tjelesne snage i čvrstih predmeta oštetili. Razbijali su stakla, udubljivali lim, trgali dijelove na automobilima - otkrivaju iz PU zagrebačke napominjući da je ukupna materijalna šteta procijenjena na 38 tisuća kuna.

Po dovršetku istraživanja privedeni mladići su uz posebno izvješće nadležnom tužiteljstvu predani pritvorskom nadzorniku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 08:25