LOPOVI OPERIRAJU

Dvoje starijih Zagrepčana pustili u kuću prevarante i ostali bez par desetaka tisuća kuna

Policija ponovo upozorava građane da ne otvaraju nepoznatim osobama koje im se predstavljaju kao bankari, inkasatori ili policajci

Ilustracija

 Tomislav Kristo/Cropix

Unatoč brojnim upozorenjima i apelima da se osobe koje se predstavljaju kao bankari ili policajci ne pušta u stanove, nažalost još dvoje Zagrepčana visoke životne dobi u petak je nasjelo lažnim pričama o službenim osobama.

Prvo je na području Dubrave u 8:40 74-godišnjak nakon prethodnog telefonskog poziva pustio u stan muškarca kojio mu se lažno predstavio kao službena osoba i predao mu više desetaka tisuća kuna.

Također veliki novčani iznos od nekoliko desetaka tisuća kuna predala je i 90-godišnjakinja kojoj se također prethodno telefonom najavila lažna službena osoba i predstavila najvjerojatnije kao bankar. Dogodilo se to oko 16 sati u Ulici Fraterščica i ona je otvorila vrata i pustila nepoznatog u stan, kojem je vjerovala da je službena osoba, a on je uzeo novac i pobjegao.

Policija traga za počniteljima i ponovo upozorava građane da ne otvaraju nepoznatim osobama koje im se predstavljaju kao bankari, inkasatori ili policajci ili ih zovu da im kažu da moraju provjeriti novac kojeg drže u kući.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 18:50