TRAGEDIJA

DVIJE OSOBE POGINULE U NACIONALNOM PARKU KRKA Riječ je o mladom paru iz Azije, utopili su se na dubini od tri metra na području Skradinskog Buka

 
Skradinski buk (arhiva)
 Jakov Prkic / CROPIX

Na području Skradinskog buka u Nacionalnom parku Krka, u subotu poslijepodne na dubini od nekoliko metara pronađena su dva beživotna ljudska tijela, a prema prvim pretpostavkama radi se o kupačima koji su se utopili.

Riječ je o tijelima žene i muškarca, a o pronalasku tijela policiju i sve nadležne službe je izvijestio čuvar u Nacionalnom parku.

Za sada nije poznato je li on prvi uočio tijela ili ih je pronašao netko od posjetitelja parka.

Prema neslužbenim informacijama, stradali na rijeci Krki nisu domaći turisti. Kako javlja Slobodna Dalmacija, navodno je riječ o azijskim turistima, mladom paru s Dalekog istoka, koji su se iz zasad nepoznatih razloga utopili u rijeci Krki.

Odmah po dojavi alarmirane su sve nadležne službe, a nedugo po pronalasku došli su i policijski ronioci koji su tijela izvukli iz rijeke.

- Bili su na riječnom dnu s rukom u ruci. Zasad nije poznato kad su se utopili - doznaje portal Morski.hr od posjetitelja parka.

Na mjestu događaja, po nalogu šibenskoga Županijskog državnog odvjetništva odmah je započeo očevid.

"Šibenska policija je u 15.38 sati zaprimila dojavu od čuvara iz Nacionalnog parka o pronalasku dva tijela na dubini od oko tri metra. Oko 17 sati na mjesto događaja su izašli ronioci koji su izvukli tijela te je u tijeku očevid. Tijela su prevezena na odjel patologije šibenske Opće bolnice, gdje će se po nalogu zamjenice županijske državne odvjetnice tijela pokušati identificirati te će se obdukcijom pokušati utvrditi točan uzrok smrti", rekla nam je glasnogovornica šibensko-kninske policijske uprave Marica Kosor.

Ravnateljica Javne ustanove Nacionalni park Krka, Nella Slavica, u svoje osobno ime i u ime ustanove, izrazila je duboku sućut obitelji i prijateljima stradalih.

"Surađujemo sa svim službama povodom ovoga tragičnog slučaja. Mi kao ustanova smo i inače u stalnoj komunikaciji i s HGSS-om i drugim službama, i s njima imamo iznimnu suradnju. Srećom su rijetke situacije kada postoji potreba za njihovim izlaskom na teren kod nas, ali kada se takvo nešto dogodi suradnja je besprijekorna", rekla nam je glasnogovornica NP Krka, Katija Župan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 17:05