KRIJUMČARSKI ECSTASYJA

DROGA VRIJEDNA MILIJUN KUNA Razbijen lanac dilera, uhićeno sedam osoba

 MUP / CROPIX

Riječki policajci razbili su krijumčarski lanac, uhitivši ukupno sedam dilera te zaplijenivši drogu čija je ulična vrijednost oko milijun kuna.

Uhićenja su, kako su rekli u Policijskoj upravi primorsko-goranskoj, rezultat složenog, višemjesečnog kriminalističkog istraživanja kaznenih djela iz domene zlouporaba droga kojim je bilo obuhvaćeno više osoba s područja Primorsko-goranske i drugih županija.

Istraga je provedena u suradnji djelatnika Službe kriminaliteta droga Policijskih uprava primorsko-goranske i zagrebačke u koordinaciji s Općinskim državnim odvjetništvom u Rijeci.

Sedmero hrvatskih državljana, starosti od 20 do 49 godina , tereti se za kaznena djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama, dok je 49-godišnjak osumnjičen i za kazneno djelo nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Grupa je tijekom studenoga i prosinca ove godine nabavljala veće količine droge MDMA, takozvani ecstasy, kao i amfetamina, koje su prodavali drugim osobama na području nekoliko županija.

Tijekom jučerašnjeg dana policija je pronašla i oduzela ukupno 2 545 grama amfetamina, 1 646 komada ecstasy, 88 grama marihuane, 15 000 kuna, 620 eura, pištolj i tri komada streljiva te druge predmete koji se dovode u vezu s ovim kaznenim djelima, kažu u PU PG.

Vrijednost ove količine zaplijenjene droge na ilegalnom tržištu procjenjuje se na najmanje 260 000 kuna, dok se vrijednost u uličnoj prodaji procjenjuje i do milijun kuna.

Pritvorskom nadzorniku dovedene su četiri osobe, a kriminalističko istraživanje se nastavlja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 13:27