SPORNA DODJELA NOVCA

Doznajemo za što konkretno Uskok tereti Horvata i kako su u slučaj upleteni drugi ministri

Ovim dijelom istrage, neslužbeno doznajemo, nije obuhvaćen ministar Aladrović, ali ga je USKOK ipak obuhvatio istragom zbog dva nezakonita zapošljavanja

Tomislav Tolušić, Darko Horvat, Josip Aladrović i Boris Milošević

 Cropix

Kako neslužbeno doznajemo, USKOK sumnjiči ministra Darka Horvata da je 2018. godine, u svojstvu ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta tražio od svoje pomoćnice Ane Mandac da bespovratna sredstva iz programa "Razvoj malog i srednjeg poduzetništva i obrta na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina" za tu godinu, pogoduje određenim osobama.

Tereti ga se da je tražio da se sredstva dodijele osobama za koje je osobno bio zainteresiran, kao i onima za koje su to od njega tražili Tomislav Tolušić, a također od same Mandac i državni tajnici Velimir Žunec i Katica Mišković te aktualni potpredsjenik Vlade Boris Milošević. Radilo se o gospodarskim subjektima koji na to nisu imali pravo, što su, tvrdi USKOK, Horvat i Mandac znali, jer su ih na to upozoravale i stručne službe, a s čime su oni upoznali spomenute osobe koje su to od njih zahtijevale.

No, sredstva su im u konačnici ipak odobrena, čime je državni proračun, prema optužbi, oštećen za više od 2,6 milijuna kuna.

Ovim dijelom istrage, neslužbeno doznajemo, nije obuhvaćen ministar Josip Aladrović, ali ga je USKOK ipak obuhvatio istragom zbog dva nezakonita zapošljavanja u Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje, također 2018. godine, kada je Aladrović bio na čelu HZMO-a.

Aladrović je, kako ga se sumnjiči, nezakonito zaposlio jednu osobu na traženje Darka Horvata i uz posredovanje Ane Mandac, dok je drugu osobu zaposlio pritom joj pogodujući, na zahtjev Ane Mandac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. ožujak 2024 04:16