BITKA ZA ŽIVOT

Doznajemo nove detalje o bebi u teškom stanju: Elemenata kaznenog djela nema, dječačić ima edem mozga

Iako policija uz pomoć liječnika još utvrđuje sve okolnosti, čini se da nema elemenata kaznenog djela...

KBC Rebro

 Ranko Suvar/Cropix

Molim vas, dođite, sinu nije dobro. Prestao je disati. Curi mu krv iz nosa - otprilike tako zvučao je dramatičan poziv upomoć u nedjelju u popodnevnim satima koji je odaslao 24-godišnji muškarac, a nakon kojeg se medicinski tim zaputio u turopoljski kraj.

Roditelji dvomjesečnog dječačića koji su ih dočekali bili su izvan sebe. Uslijedila je reanimacija na putu do KBC-a Rebro, gdje je dijete dovezeno životno ugroženo. Tijekom puta uspjeli su uspostaviti funkcije srca, ali ne i disanja pa je dojenče spojeno na respirator.

S obzirom da se u početku nije moglo isključiti ni moguće zlostavljanje u obitelji, bolnica je obavijestila policiju jer su posumnjali da su ozljede koje su uočili mogle nastati i na nasilan način.

Policajci su se odmah zaputili na adresu stanovanja mlade peteročlane obitelji. Otac je prenoćio u policijskoj postaji kako bi se utvrdile sve okolnosti. On je odbacio svaku vrstu odgovornosti rekavši kroz suze da je sinčić u jednom trenutku prestao plakati pa ga je pokušao reanimirati. Policija je ispitala i bebinu majku te još nekoliko članova obitelji, ali i susjede.

- Policija nas je pitala kakvi su ti novi susjedi kao obitelj i jesmo li išta čuli. Oni su par s troje djece i nismo ih imali prilike još upoznati jer su se doselili u taj stan kao podstanari prije nekoliko dana - rekla nam je jedna susjeda.

Koji će biti krajnji ishod liječenja u Klinici za pedijatriju KBC-a Rebro, gdje su djetetu pronašli i edem mozga, liječnici ne žele prognozirati s obzirom na oteklinu. Ali za sada nije indiciran neurokirurški zahvat jer ne bi pomogao oporavku djeteta.

Centar za socijalnu skrb žurno je iz obitelji izdvojio drugo dvoje djece i smjestio ih u dom, no s obzirom na to da je utvrđeno da je obitelj uredna, da su živjeli u normalnim uvjetima te da CSS ranije nije postupao, djeca će supružnicima biti vraćena. A čini se da u konačnici u slučaju bebe nisu pronađeni elementi kaznenog djela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. prosinac 2023 08:55