DEMANTIRAJU

DORH se oglasio o navodnoj povezanosti Filipovića i Škugora: ‘Ni mi ni USKOK nismo izvor tih informacija‘

‘Navedeni tekst objavljen u tjedniku Nacional nije rezultat saznanja DORH-a ili USKOK-a‘

Davor Filipović

 Davor Pongracic/Cropix

Nakon što je tjednik Nacional ovoga tjedna objavio, pozivajući se na visoki izvor iz pravosuđa, kako je ministar gospodarstva Davor Filipović upao u tajne mjere telefonski kontaktirajući s direktorom iz Ine Damirom Škugorom, sada okrivljenim u tzv. plinskoj aferi, danas se oglasilo Državno odvjetništvo RH.

"Državno odvjetništvo Republike Hrvatske (DORH) i Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) zaprimili su više upita novinara vezano za navode objavljene u tjedniku Nacional koji se poziva na "visoki pravosudni izvor koji o tomu zbog prirode svoga posla može imati neposredna saznanja".

Radi točnog informiranja javnosti ističemo da ni DORH niti USKOK nisu izvor informacija i navedeni tekst objavljen u tjedniku Nacional nije rezultat saznanja DORH-a ili USKOK-a.

Ponovno navodimo da, iako istraga, sukladno zakonskim odredbama, nije tajna nego nejavna, objavljivanje sadržaja provedenih dokaznih radnji tijekom istrage, kao i svaka objava neprovjerenih, netočnih i neslužbenih informacija, šteti probicima kaznenog postupka zbog čega se neće komentirati razni napisi i spekulacije u vezi daljnjeg tijeka postupka", priopćio je DORH.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 21:54