PROUZROČENJE SMRTI IZ NEHAJA

DORH PODIGNUO OPTUŽNICU PROTIV KĆERI KOJA NIJE BRINULA O BOLESNOJ MAJCI 'Slomila je nogu te ostala nepokretna, a ona liječnika nije pozvala...'

Ilustracija
 Goran Mehkek / HANZA MEDIA

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici podiglo je pred Općinskim sudom u Koprivnici optužnicu protiv hrvatske državljanke (1973.) zbog počinjenja kaznenog djela prouzročenja smrti iz nehaja i kaznenog djela ostavljanja u teškom položaju bliske osobe.

Okrivljenicu se tereti da je od sredine 2016. godine pa nadalje, u obiteljskoj kući u Koprivnici u kojoj je stanovala sa svojom majkom (1930.), a nakon što je njena majka pala i slomila desnu natkoljeničnu kost te postala nepokretna i nesposobna brinuti se o sebi, nije zatražila liječničku pomoć.

Okrivljenu ženu terete da je olako smatrala da neće doći do težih posljedica, te se nije na odgovarajući način brinula o njezinoj higijeni, niti joj je pomagala pri promjeni položaja tijela u krevetu.

Kod oštećenice je došlo do razvoja višestrukih teških dekubitusnih rana na prsnom košu, leđima, kuku i nogama. Okrivljenica je pozvala hitnu pomoć tek 15. kolovoza 2017. godine kad je oštećenica otpremljena u bolnicu gdje je preminula istog dana uslijed septičkog šoka i akutnog zatajenja srca, prenosi Prigorski.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 12:04