SMRT MIHAELE BERAK

DORH je prekvalificirao prijavu policije u slučaju koji potresa Hrvatsku. Pitali smo ih zašto. Ovo je njihov odgovor...

Potpuno je nejasno zašto policija inzistira da se 27-godišnji policajac pred 21-godišnjakinjom hvalio oružjem i slučajno je usmrtio

Marko Smažil i Mihaela Berak

Slučaj usmrćenja 21-godišnje Mihaele Berak iz Osijeka, za što je Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku podnijelo kaznenu prijavu protiv osječkog policajca Marka Smažila, i dalje izaziva veliku pozornost javnosti.

Posebno u svjetlu činjenice da je ŽDO u Osijeku prekvalificiralo kaznenu prijavu koju je protiv svog službenika podnijela PU osječko-baranjska, koja ga je prijavila za kazneno djelo općeopasne radnje.

Stoga smo upitali Tužiteljstvo kako komentiraju ovu razliku.

Danas smo dobili kratak odgovor. "Državno odvjetništvo ne komentira rad drugih državnih tijela, pa tako niti policije. Postupamo isključivo u okviru svojih zakonskih ovlaštenja!", poručio je Zvonko Kuharić, glasnogovornik ŽDO-a Osijek.

U konačnici, sasvim je moguće da se na kraju cijele ove istrage utvrdi da se 27-godišnji policajac doista hvalio oružjem pred 21-godišnjom djevojkom, da je slučajno opalio i usmrtio Mihaelu.

No potpuno je nejasno zašto bismo u ovom trenutku povjerovali u takvu verziju i zašto policija toliko na njoj inzistira, čak i kada više ne odlučuje o slučaju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 12:25