TRAŽE STROŽU KAZNU

DORH: ‘Dječak koji je sakrio kalašnjikov iz masakra u Paragu preblago je sankcioniran‘

Maloljetniku je izrečena odgojna mjera pojačane brige i nadzora uz posebne obveze da redovito pohađa školu

Romsko naselje Parag

 Zeljko Hajdinjak/Cropix

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu traži strožu sankciju protiv 16-godišnjega dječaka koji je sakrio kalašnjikov kojim je njegov rođak krajem kolovoza u mjestu Parag u Međimurju ubio 59-godišnju ženu, te još teško ranio 5 osoba od kojih su dvije maloljetne.

O svojoj žalbi protiv rješenja kojim je sud 16-godišnjaku izrekao mjeru pojačane brige i nadzora oglasilo se danas Državno odvjetništvo.

"Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je 14. prosinca 2021. podnijelo žalbu protiv prvostupanjskog rješenja Općinskog suda u Čakovcu kojim je maloljetnom hrvatskom državljaninu (2005.) izrečena odgojna mjera zbog počinjenja kaznenih djela pomoći počinitelju nakon počinjenja kaznenih djela iz čl. 303. st. 1. Kaznenog zakona i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari iz čl. 331. st. 1. KZ-a.

Maloljetniku je izrečena odgojna mjera pojačane brige i nadzora uz posebne obveze da redovito pohađa školu i da se uključi u rad humanitarnih organizacija ili u poslove komunalnog ili ekološkog značenja zato što je 24. kolovoza 2021. u Paragu pomogao počinitelju kaznenog djela ubojstva tako što je uzeo pušku kojom je počinjeno ubojstvo i sakrio ju ispod stabala u mjestu Trnovec i zato što je u svojoj kući držao pištolj i više komada raznog streljiva.

Žalba je podnesena zbog odluke o odgojnoj mjeri jer državno odvjetništvo smatra da je izrečena odgojna mjera preblaga s obzirom na težinu i opasnost počinjenih kaznenih djela", navelo je tužiteljstvo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 03:34