HARAČIO PO METROPOLI

Dolijao stari znanac organa reda: Zagrebački policajci stali na kraj serijskom provalniku u vozila

Iz vozila različitih marki i registarskih oznaka je krao laptope, raznu informatičku opremu, torbe ali i laserski metar

Policijski automobil

 Damir Krajac/Cropix

Zagrebački policajci stali su na kraj serijskom provalniku u vozila koji je u devet noćnih aktivnosti zaradio okoristio se za preko 26 tisuća kuna vrijednih predmeta.

Riječ je o 36-godišnjem kršitelju zakona, inače starom policijskom znancu kojeg su povezali prvo s provalom od svibnja ove godine kada je u Ulici Crvenog križa i u Širolinoj provalio u Mercedes GLA i VW Golf krapinskih oznaka te iz istih ukrao prijenosna računala.

Kriminalisti također sumnjaju da je, pak, tijekom ovog mjeseca haračio čak tri puta po Ulici Ljudevita Posavskog te po jednom u Tuškanovoj, Bogišićevoj i Radničkoj. Cilj i modus operandi su mu bili isti - protupravno prisvojiti tuđe stvari provaljivanjem. Iz vozila različitih marki i registarskih oznaka je krao laptope, raznu informatičku opremu, torbe ali i laserski metar.

No, akcija u Šulekovoj s prvim naznakama mraka jučer oko 18.30 sati vrijednom provalniku pošla je po zlu. Nakon što je provalio u Škodu Kodiaq zagrebačkih oznaka u vlasništvu 56-godišnjaka i iz nje ukrao informatičku opremu, policajci su ga uočili nedugo potom te ga sustigli na uglu sa Zvonimirovom. Uhitili su ga i priveli u službene prostorije na kriminalističko istraživanje. Pričinjena materijalna šteta, prema procjenama oštećenih vlasnika je 26.350 kuna, a po dovršetku obrade protiv njega je podneseno posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 12:38