TEŠKE KRAĐE

Dolijale četiri pljačkašice koje su operirale po stanovima i kućama u Puli

U razdoblju od 16. do 19. lipnja svakog dana su provalile u jedan stan, iako su se u jednom navratu vratile praznih ruku

Policija, Ilustrativna fotografija

 Zeljko Hajdinjak/Cropix/Cropix

Pronađene su četiri žene za koje se sumnja da su počinile pet teških krađa provalama u stanove i kuće na području Pule, izvijestila je istarska policija. Osumnjičene su dvije hrvatske državljanke, jedna državljanka Srbije i jedna državljanka Italije u dobi od 26 do 50 godina. U razdoblju od 16. do 19. lipnja svakog dana su provalile u jedan stan, iako su se u jednom navratu vratile praznih ruku, navodi policija.

Prvo su provalile u stan u Trierskoj ulici u kojem su otvarale ladice i ormare, ali na kraju ipak nisu ništa otuđile. Sljedećeg dana meta im je bio stan u Mutilskoj ulici gdje su 67-godišnjem vlasniku otuđile ručni sat. Nakon toga na red je došao stan u Koparskoj ulici iz kojeg su 81-godišnjakinji otuđile nakit i novac.

Posljednji stan u kojeg su provalile je u Splitskoj ulici, a u tom su navratu 38-godišnjoj vlasnici otuđile nakit. Svakom vlasniku stana u koji su provalile nanijele su materijalnu štetu od nekoliko tisuća kuna. Sumnjiči ih se i da su još jedno kazneno djelo počinile 31. svibnja kada su preko balkona ušle u obiteljsku kuću dok je 51-godišnji vlasnik spavao, pa ponovo otuđile nekoliko tisuća kuna.

Uhićene su 22. lipnja u suradnji sa PU zagrebačkom i PU primorsko-goranskom, a jučer su privedene u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske zbog sumnje da su počinile pet kaznenih djela teške krađe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. travanj 2024 04:15