SIJANJE PANIKE

Dojave o bombama u tri osnovne škole i dječjoj bolnici bile su lažne: Uhićen maloljetnik, u pratnji majke doveden u policiju

Sat i pol nakon dojava, nešto prije 15 sati, dojavitelj je u prisutnosti majke priveden u policijsku postaju

Osnovna škola Matije Gupca

 Davor Pongracic/CROPIX

Nakon što je prošlog četvrtka zagrebačka OŠ Horvati zbog lažne dojave o bombi bila pod opsadom policije puna dva sata, i u ponedjeljak je nepoznati dojavitelj ili, pak, više njih unio nemir u istu školu te u još druge dvije obrazovne ustanove, ali i u Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj.

Kako doznajemo, u OŠ Matija Gubec u Davorina Bazjanca na Knežiji, u OŠ August Šenoa na Selskoj cesti te ponovno u OŠ Horvati koja prostore dijeli za dječjim vrtićem kao i u Dječju bolnicu, stigle su dojave o podmetnutim eksplozivnim napravama.

Školsko i vrtićko osoblje promptno je reagiralo te su svi, koji su se nalazili u to vrijeme u prostorijama škole i vrtića, evakuirani pa je s time nekim đacima iz prve jutarnje smjene odmah nastava i završena. Isti postupak evakuacije imala je i bolnica.

Policija se vrlo brzo odazvala na intervenciju te su njihovi djelatnici Protueksplozijskog odjela temeljito pregledali svaki kutak škole i dvorišta kao i bolnice. Vrlo brzo je utvrđeno da su sve četiri dojave bile lažne.

image

Osnovna škola Matije Gupca

Davor Pongracic/CROPIX
image

OŠ Augusta Šenoe

Tomislav Kristo/CROPIX

Kako doznajemo, prva uznemirujuća dojava stigla je za navodnu bombu u školi u Šenoinoj ulici u 12.40 sati, a druga za školu u Bazjančevoj s odmakom od 40 minuta kao i za OŠ Horvati. Panika u bolnici u isto vrijeme ‘posijana‘ je zadnja.

Iz PU zagrebačke su nam potvrdili dojave i da se sve napravilo kako bi se temeljito provjerilo nalazi li se u objektima i okolo njih ikakva eksplozivna naprava ili je bila riječ o nečijoj neslanoj šali.

Sat i pol nakon dojava, nešto prije 15 sati, maloljetna osoba koja se dovodi u vezu s lažnim dojavama privedena je, u pratnji majke, u policijsku postaju.

Riječ je o maloljetniku koji se trenutno nalazi na kriminalističkom istraživanju na kojem će pokušati objasniti razloge serije neslanih šala radi kojih su digao državni aparat i bezrazlošno su utrošeni sati i sati policijskih pretraga.

image

OŠ Augusta Šenoe

Tomislav Kristo/CROPIX
image

Osnovna škola Matije Gupca

Davor Pongracic/CROPIX
image

Osnovna škola Matije Gupca

Davor Pongracic/CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 05:03