'OPERIRALI' PO BJELOVARU

DOBRO SITUIRANI BRAČNI PAR KRAO KULENJE, KOBASICE I SLANINE PO KAUFLANDU Dva mjeseca harali po trgovačkom centru, a na sudu su se pravdali besparicom

 Vlado Kos / Ilustracija / CROPIX

Ivica H. (51) i Mara H. (48), supružnici iz Siska, na Općinskom sudu u Bjelovaru osuđeni su na uvjetne zatvorske kazne zbog krađe suhomesnatih proizvoda iz bjelovarskih trgovačkih centara Kaufland i bivša Billa.

Kako piše Bjelovar.Live, bračni par namirnice je otuđivao u razdoblju od 11. rujna do 21. studenog 2015. godine, i to na unaprijed smišljen način. Naime, u trgovine su ulazili odvojeno, kako bi se stekao dojam da nisu ni u kakvoj vezi, a žena je čuvala stražu dok je suprug iz njezine i svoje košarice vadio kobasice, kulene i slanine te ih potom skrivao ispod jakne.

Nakon "obavljena posla" odvojeno su prolazili pokraj blagajni bez da su platili suhomesnate proizvode, ali snimile su ih i odale nadzorne kamere.

Supružnici su svoje postupke na sudu pravdali teškim materijalnim stanjem i bolešću, ali utvrđeno je kako im zajednička mjesečna primanja iznose nešto manje od 17.000 kuna, piše Bjelovar.Live.

Sud je ipak u obzir uzeo činjenicu da su se oboje pokajali zbog krađe. Na kraju je Ivica osuđen na godinu dana zatvora s rokom kušnje od tri godine, a Mara je dobila šest mjeseci uvjetne kazne.

U presudi također stoji da par oštećenim trgovačkim centrima mora vratiti 1800 kuna, kolika je vrijednost ukradenih kulena, kobasica i slanine.

Presuda je odmah postala pravomoćna jer su se supružnici, kao i državni odvjetnik, odrekli prava na žalbu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 04:53