PRAVOMOĆNO

DOBIO 64 MJESECA ZATVORA Sokolovački monstrum više puta silovao ženu s mentalnim teškoćama

Okrutni silovatelj ima podeblji dosje: već je osuđivan zbog nelegalnog oružja, krivolova, krađe, izazivanja prometne nesreće s teškim posljedicama, vožnje bez vozačke...
Vrbovsko, 221212.Zenska osoba srednje zivotne dobi je preminula, a za zivot zene starije dobi bore se lijecnici ogulinske bolnice nakon pucnjave jutros oko 7.30 sati u kuci u Ulici I.G.Kovacica u Vrbovskom. Osumnjiceni muskarac, takodjer clan te obitelji, pocinio je samoubojstvo u obliznjoj sumi.Foto: Mario Pusic / CROPIX
 Mario Pušić / CROPIX

Pet godina i četiri mjeseca bezuvjetnog zatvora pravomoćno je dobio monstrum s područja Sokolovca kod Koprivnice, koji je sustavno silovao i zlostavljao ženu s kojom je živio. Da stvar bude gora, nesretna žrtva ima blagu mentalnu retardaciju.

Prema presudi koja je ovaj tjedan postala pravomoćna, J. Ž. iz općine Sokolovac osuđen je na višegodišnji zatvor zbog silovanja, prijetnje i tjelesnog ozljeđivanja. Kako stoji u obrazloženju presude, J. Ž. je do travnja pretprošle godine silovao ženu s kojom je živio u njezinoj roditeljskoj kući. Iako je znao da žena ima laku mentalnu retardaciju i unatoč njezinom protivljenju, nekoliko ju je puta prisilio na spolni odnos.

Osim toga, kako bi je preplašio, rekao joj je da će, ako pozove policiju, ubiti nju i policajce te da će je "zgaziti automobilom ako je vidi u gradu", a kad je žena otišla svojoj baki, ispred bakine kuće prijetio je da ide po pušku i da će ih sve ubiti. Ženu s kojom je živio J. Ž. u dva je navrata udario i nogom u bedro, prilikom čega je zaradila krvne podljeve.

Županijski sud u Varaždinu optuženog je monstruma, inače, osudio na pet i pol godina zatvora, no Vrhovni sud kaznu mu je smanjio za dva mjeseca. U kaznu se uračunava i vrijeme provedeno u istražnom zatvoru od 17. travnja 2014. godine do pravomoćnosti presude.

Okrutni silovatelj, koji je inače nezaposlen i zarađuje radom na poljoprivredi, ima podeblji dosje. Općinski sud u Koprivnici prije deset godina zbog nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih tvari osudio ga je na tri mjeseca uvjetnog zatvora, uz rok kušnje od godinu dana.

Dvije godine kasnije, na Općinskom sudu u Križevcima dobio je godinu dana zatvora zbog protuzakonitog lova i krađe, a isti sud 2009. godine osudio ga je na osam mjeseci zatvora zbog izazivanja prometne nesreće. Na Općinskom sudu u Koprivnici 2012. godine, pak, osuđen je na uvjetnu kaznu od godinu dana, uz dvogodišnji rok kušnje, i to zbog kaznenog djela "izigravanja zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 16:34