NESREĆA NA ZEBRI?

Djevojčica (9) poginula na povratku iz škole: ‘Čula sam plakanje, nisam imala snage izaći...‘

Nesreća se dogodila na mjestu gdje postoji obilježen pješački prijelaz, kao i odgovarajući prometni znak uz koji je istaknut i znak autobusne postaje
 Goran Mehkek/Cropix

Devetogodišnja djevojčica poginula je pod kotačima kamiona tvrtke Roto Eko-trans u petak oko 12.40 u ulici Žitnjak u Zagrebu. Djevojčica je izlazila iz autobusa na povratku iz škole i vozač autobusa stajao je kako bi propustio dijete da prijeđe kolnik i u tom trenutku na djevojčicu je naletio kamion i na mjestu je usmrtio.

Nesreća se dogodila na mjestu gdje postoji obilježen pješački prijelaz, kao i odgovarajući prometni znak uz koji je istaknut i znak autobusne postaje.

Kako smo doznali, kamion uopće nije kočio kako bi se zaustavio da propusti pješake. Prizor na mjestu nesreće bio je stravičan, a nesretnom djetetu školska je torba ostala na leđima. Dijete i stanuje nedaleko od mjesta nesreće, a u šoku su bili i vozač i putnici autobusa iz kojeg je djevojčica izašla na kolnik.

image

Tragedija na Žitnjaku

Goran Mehkek/Cropix/

Kamion koji je naletio na djevojčicu vozio je kontejner koji je na sebi imao natpis Roto trans d.o.o. Zvali smo na fiksni broj tvrtke, ali nije bilo odgovora.

- Strašno! Kad sam čula kuknjavu i majku kako jauče, nisam imala snage niti izlaziti iz kuće. Vidjela sam i vozilo Hitne pomoći, ali poslije sam čula za smrtni ishod. Strašno je to. Bilo je pitanje kad će se nešto takvo dogoditi. Tu staje i ZET-ov i školski autobus i nekoliko se puta tražilo da se postave uspornici, ali nikad nisu postavljeni - kaže nam gospođa koja živi u kući ispred koje je stradala djevojčica.

image

Tragedija na Žitnjaku

Goran Mehkek/Cropix/

Vijest o pogibiji njihove učenice brzo se pročula i u Osnovnoj školi Žitnjak. Sve ih je potresla smrt djevojčice, koja je sada krenula u treći razred. Ova tragedija dogodila se u tjednu kada je policija posebno upozoravala vozače i sve sudionike u prometu na povećan oprez jer počinje školska godina, kao i zbog velikog broja djece u prometu. Kad se dogodila nesreća, policija je zatvorila ulicu zbog očevida, ali su se jasno vidjeli tragovi nesreće. Tijelo stradale djevojčice prevezeno je u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku, a nad vozačem će policija provesti kriminalistlčko istraživanje kako bi se ustanovile sve okolnosti nesreće i zašto nije stao kad je vidio da se zaustavio autobus. Kako smo doznali iz OŠ Žitnjak, i ZET-ov autobus vozi djecu, pa ako još ima oznaku na prednjoj i stražnjoj strani da prevozi djecu, to bi vozačima trebao biti znak za dodatan oprez.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 05:10