RAPSKA MULJATORICA

Djelatnica pošte upala u probleme: Izrađivala lažne naloge za fiktivnu isplatu novca, no to nije sve...

Hrvatsku poštu oštetila je za više od 21.300 €. Tijekom transakcija sačinila je i upotrijebila 11 fiktivnih naloga za isplatu i uplatu

Ilustrativna fotografija

 Goran Sebelic/CROPIX

Sredovječna djelatnica pošte na otoku Rabu izigrala je povjerenje poslodavca jer se nešto više od dvije godine "igrala" na tuđi račun. Prisvojila si je više od 21.300 eura i za toliko oštetila ujedno Hrvatsku poštu, dok je manji dio prisvojenog novca, od nekih 3000 eura, vratila u blagajnu poštanskog ureda.

Dotičnu 52-godišnjakinju su zbog kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta kriminalistički "obradili" djelatnici Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije u suradnji s riječkim Županijskim državnim odvjetništvom te su utvrdili da je od srpnja 2020. do prosinca 2022., kao djelatnica poslovnice poštanske tvrtke na otoku Rabu, u ime pet klijenata bankarske ustanove sačinila veći broj neistinitih naloga za isplatu. Na tim je nalozima potom krivotvorila potpise pet klijenata te im fiktivno isplatila novčana sredstva iz blagajne poštanskog ureda.

Tijekom tih transakcija sačinila je i upotrijebila, kažu iz policije, ukupno 11 fiktivnih naloga za isplatu i uplatu, a k tome je u tri navrata izvršila i pogrešne upise isplaćenih novčanih sredstava u štedne knjižice spomenutih klijenata banke, odnosno korisnika poštanskog ureda.

No to nije sve. U navedenom razdoblju prisvojila je i mobilni uređaj namijenjen prodaji, a čija je vrijednost bila 152,50 eura. Kako? Tako što je na mjesto novog mobitela ubacila svoj stari i razbijeni.

- Nakon završetka kriminalističkog istraživanja, 52-godišnjakinja je kazneno prijavljena nadležnom državnom odvjetništvu zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenih djela zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju i krivotvorenje službene ili poslovne isprave - otkrivaju iz PU primorsko-goranske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 18:37