VUKOVA GORICA

Dječak teže ozlijeđen pri pretrčavanju parkirališta: ‘Naletio je na auto koji je vozio u zabranjenom smjeru‘

Dijete je izvan životne opasnosti, a zadobilo je prijelom obiju potkoljenica

Ilustracija

 Niksa Stipanicev/Cropix

Na odmorištu autoceste u Vukovoj Gorici jučer navečer teže je ozlijeđen 11-godišnji dječak iz Švedske koji je izvan obilježenog pješačkog prijelaza pretrčavao pristupni kolnik parkirališta, priopćila je u petak karlovačka Policijska uprava.

Dijete je izvan životne opasnosti, a zadobilo je prijelom obiju potkoljenica, rekao je Hini ravnatelj karlovačke Opće bolnice (OBK) gdje je dijete bilo prvo hospitalizirano, ali je potom transportirano u Kliniku za dječje bolesti u Zagrebu.

Policija je u priopćenju navela da će izvijestiti karlovačko Općinsko državno odvjetništvo da je dijete 30. lipnja u 18.56 počelo prelaziti kolnik "iako se prije nije uvjerilo da to može učiniti na siguran način, te je naletjelo i udarilo u bočni dio osobnog automobila zagrebačkih registarskih oznaka".

Automobil je vozio hrvatski državljanin star 24 godine, te je kroz provedeni očevid utvrđeno da je vozio "prilaznim kolnikom odmorišta kolničkom trakom namijenjenom za promet vozila iz suprotnog smjera", odnosno u zabranjenom smjeru.

Vozač će zbog tog prekršaja biti sankcioniran sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Kako je Hini rečeno u prometnoj policiji prema važećim zakonskim propisima u Republici Hrvatskoj "roditelj djeteta koje počini prometni prekršaj iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama može se sankcionirati predviđenom sankcijom, međutim sagledavajući cjelokupnu situaciju te težinu ozljede djeteta postoje elementi primjene instituta bezuvjetnog oportuniteta, odnosno da posljedice dovoljno pogađaju roditelje kao moguće prekršitelje zakonske odredbe".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:27