INCIDENT NA SUĐENJU

Dileri gađali suce spisima, pobunu ugušila policija

Jedan za drugim ustajali su, vikali, psovali i protestirali gorostasni vođa skupine Goran Svalina i ostali. Suđenje je naprasno prekinuto, a publika u općem metežu ispražnjena
 Jakov Prkić/CROPIX

SPLIT - Nezapamćeni incident odigrao se jutros u velikoj dvorani Županijskog suda u Splitu. Denis Mirko Mandić (23), član zločinačke organizacije Gorana Svaline, dilera uhićenog u akciji Parangal, napao je na raspravi uskočkog suca Zorana Kežića i njegovo vijeće.

Naoko ničim izazvan Mandić je ustao sa stolice, zatrčao se prema sudačkoj klupi i s nekih pet metara udaljenosti bacio na njih veliku plastični fascikl sa cijelokupnim spisom.

Fascikl je proletio između glava suca Kežića i sutkinje Marije Majić, a pravosudna policija je u narednim minutama pokušavala ugušiti pravu malu pobunu među okrivljenicima.

Jedan za drugim ustajali su, vikali, psovali i protestirali gorostasni vođa skupine Goran Svalina, njegov brat Joško Svalina i Igor Dokić. Suđenje je naprasno prekinuto, a publika u općem metežu ispražnjena, slijedi odluka predsjednika Županijskog suda u Splitu Ante Perkušića o izuzeću ovog vijeća iz predmeta Parangal, na čemu je inzistirala većina optuženih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. lipanj 2024 10:09