KOLJAČ S MARJANA

Dijeli ćeliju s više pritvorenika,no stalno šuti i bulji u pod pani s kim još nije došao u sukob

Članovi obitelji Mišić u policiji su iskaze davali već dva puta, a ispitat će ih opet

Edi Mišić, 28-godišnji Splićanin osumnjičen za ubojstvo Selene Margarit Graciano Macedo, smješten je u istražni zatvor u Splitu. No ni boravak u ćeliji nije ga “slomio” pa pred istražiteljima i dalje uporno šuti . Kako doznajemo, smješten je u ćeliju s još nekoliko pritvorenika, no zasad s njim nema nikakvih problema, a ne napadaju ga ni drugi zatvorenici.

- Ne pokazuje baš nikakve emocije. Miran je, šuti. Možda se duboko u sebi kaje zbog onoga što je učinio Selene na Marjanu, ali to definitivno ne pokazuje - kaže nam izvor blizak istrazi.

Prijeti mu 40 godina

Edi u svakom trenutku može zatražiti razgovor s istražiteljima ili sa zamjenicom županijskog državnog odvjetnika u Splitu Julijanom Stipišić, koja od početka vodi istragu i potragu za Seleninim ubojicom. No zasad to nije učinio. Sucu istrage samo je kratko rekao da se ne osjeća krivim, a ništa pričljiviji nije bio ni pred zamjenicom Stipišić, koja ga je upoznala sa svim dokazima i optužbama protiv njega.

Od jednog od policajaca koji je sudjelovao u akciji Mišićeva privođenja doznajemo kako je Edi takav od trenutka kad su mu rekli zašto ga privode.

- Ništa nije pričao, nikoga nije ni pogledao. Samo je sjedio i buljio u pod. Iznenadilo me to.

Kad bi nam se pogledi sreli, imao sam osjećaj da gleda kroz mene. Vrlo čudan tip - rekao nam je policajac.

Slijede istražno-dokazne radnje nakon kojih će Državno odvjetništvo protiv Edija podnijeti optužnicu za teško ubojstvo na osobito okrutan i krajnje podmukao način, kazneno djelo koje se u nas kažnjava zatvorom i do 40 godina .

‘Pao’ na poligrafu

Julijana Stipišić kratko nam je rekla kako se nada da će se optužnica moći podnijeti vrlo brzo, no još uvijek traju dokazne radnje, a čekaju se i rezultati vještačenja od kojih će najzanimljivije biti ono psihijatrijsko-forenzičko, kojim bi se trebalo utvrditi je li Mišić u trenutku istrage bio ubrojiv.

Iako je u zahtjevu za određivanje istražnog zatvora navedeno samo jedno kazneno djelo, teško ubojstvo, doznajemo kako nije nemoguće da se u optužnici ta kvalifikacija promijeni.

Policijski istražitelji, naime, još uvijek nisu posve sigurni je li Edi Mišić silovao Selenu Macedo. Postoje indicije da mu napad na Meksikanku nije bio prvi u životu. Navodno je na poligrafskom testiranju pao kad su ga policijski istražitelji pitali o napadu na Splićanku u travnju ove godine, također na Marjanu. Ustanovi li se da je Meksikanku Selene prije ubojstva prisilio na spolni odnos, ta će se optužba pridodati postojećoj kaznenoj prijavi. Iako nema svjedoka koji su vidjeli trenutak kada je ubio Selenu, sud je Edija pritvorio među ostalim i zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke.

Detalji o ponašanju

Naime, Državno odvjetništvo želi još jednom ispitati sve članove obitelji Mišić. Zanimaju ih detalji o Edijevom ponašanju, što je na dan ubojstva radio, gdje je uzeo nož...

Istražitelje zanima i zašto roditelji, braća i sestre Edija Mišića nisu policiji prijavili svoje sumnje, pogotovo kad je u novinama objavljena fotografija Edijeva dresa. Obitelj će svoj iskaz morati dati vrlo skoro iako su, kako je u početku novinarima Jutarnjeg lista rekao Edijev otac Branko, policiji izjave dali već dva puta.

No, obitelj Mišić se sve više povlači u sebe i zatvara se prema javnosti. Iako je otac Branko u srijedu, uz molbu da ih se još nekoliko dana ostavi na miru, najavio kako će za nekoliko dana dati izjavu za medije, sada uopće više ne želi komunicirati s novinarima, te su isključili telefon, a kućna vrata ne otvaraju.

Državno odvjetništvo, pak, želi ponovno, treći put, ispitati sve članove obitelji Mišić kako bi mogli podići što snažniju i dokazima dobro potkrijepljenu optužnicu.

Odvjetnik koji je branio i Pavla Bulja

Edijev branitelj po službenoj dužnosti splitski je odvjetnik Frane Gorjanc, poznat po obrani Pavla Bulja u slučaju ubojstva Sinjanke Anđele Bešlić. On Edija još uvijek nije posjetio u ćeliji jer je, kako kaže, tek preuzeo spis pa se želi pripremiti prije nego što s njim dogovori obranu. Nije htio reći što očekuje od suđenja, ali kaže kako je bitno pričekati nalaze psihijatrijskog vještačenja.

- Ako nije bio ubrojiv u trenutku počinjenja ubojstva, onda to ide po drugim zakonima, a ako jest, branit ću ga u kaznenom postupku - kratko je rekao Gorjanc. Potvrdio je time sumnje da će Edijeva obrana najvjerojatnije pokušati dokazati njegovu neuračunljivost u trenutku zločina.

Brat: Još nema čvrstih dokaza da je Mišić doista ubio moju sestru

Emmanuel Macedo, brat nesretne Selene, preko meksičkog počasnog konzula u Splitu Marina Bosotine iz svoga doma u meksiku poručio je da će vjerovati da je Edi Mišić ubojica tek kad mu policija to sto posto potvrdi.

- Iznenađen sam vijestima jer još uvijek nema definitivne potvrde da je on ubojica moje sestre. Dobio sam informacije da policija ima čvrste dokaze protiv njega, no ne mogu u to vjerovati dok se ne provedu svi forenzički testovi. Tek tada možemo reći da je ubojica moje sestre pred licem pravde i da tu pravdu možemo vidjeti. Želim vjerovati da je to on i da sve ovo napokon može završiti - kratko je poručio Emmanuel Macedo, koji je najavio svoj dolazak na suđenje sestrinom ubojici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. svibanj 2024 11:17