UŽAS NA CESTI

Detalji teške nesreće kod Varaždina: Pijani vozač pretjecao preko pune linije pa usmrtio biciklista

Od siline udara vozač bicikla je odbačen na zelenu površinu s južne strane kolnika te je od zadobivenih ozljeda preminuo

Policija/Ilustracija

 Niksa Stipaničev/ilustracija/cropix/

U mjestu Beretinec nedaleko Varaždina sinoć se dogodila teška prometna nesreća u kojoj je pijani vozač automobila prilikom preticanja naletio na biciklistu i usmrtio ga.

Kako je izvijestila PU varaždinska, nesreća se dogodila oko 21.25 sati u ulici Bana Jelačića.

"Muškarac starosti 35 godina upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1.48 promila, iz smjera Svetog Ilije u smjeru Črešnjeva. Dolaskom u blagi desni zavoj, započeo je pretjecanje osobnog vozila kojim je ispred njega u istom smjeru upravljala 45-godišnjakinja, preko pune središnje linije na kolniku.

Pritom je vozilom prešao na suprotnu stranu kolnika, pri čemu je prednjim lijevim dijelom vozila naletio na prednji lijevi bočni dio bicikla, kojim je bez upaljenih svjetala na biciklu i bez korištenja reflektirajućeg prsluka, iz suprotnog smjera upravljao 58-godišnjak.

Od siline udara vozač bicikla je odbačen na zelenu površinu s južne strane kolnika te je od zadobivenih ozljeda preminuo. Smrt je konstatirala liječnica ekipe Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije", priopćila je policija dodajući da je na mjesto događaja izašla Županijska državna odvjetnica u Varaždinu, koja je provela očevid uz pomoć policijskih službenika Postaje prometne policije Varaždin.

Naložena je obdukcija te je tijelo unesrećenog po završetku očevida prevezeno na Odjel patologije Opće bolnice Varaždin.

Vozač osobnog vozila je uhićen, napominje policija, te je u tijeku kriminalističko istraživanje za kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 11:02