USKORO SUĐENJE

DETALJI OKRŠAJA RIJEČKIH BLIZANKI Sara: 'Tukla me i čupala, udarala tenisicom po glavi i porezala nožem'

Prvu raspravu zakazanu Sari Grković, 23-godišnjakinji optuženoj za teško ozljeđivanje sestre blizanke, predsjednica vijeća sutkinja Brankica Grgurić odgodila je zbog tehničkog previda zamjenice Općinske državne odvjetnice. Iako je tužiteljica stigla sa zakašnjenjem zbog netočno upisanog termina početka rasprave ispričavši se zbog previda, sutkinja je samo nekoliko minuta prije njezina dolaska zaključila raspravu pa su odvjetnik Arsen Stipinović i optužena Sara Grković napustili sudnicu. No, zakazan je novi, skori termin suđenja, javlja Novi List.

Protiv Sare Grković podignuta je optužnica jer je gotovo točno prije godinu dana, 31. siječnja prošle godine, svojoj jednojajčanoj sestri blizanki Dajani zadala ubodnu ranu u trbuh i lijevu natkoljenicu, nakon čega je Dajana podvrgnuta operativnom zahvatu. Sara Grković neko je vrijeme provela u istražnom zatvoru, a nakon uplate jamstva od sto tisuća kuna puštena da se brani sa slobode.

Prilikom ispitivanja u nadležnom tužiteljstvu, optužena Sara je navela da je sestra Dajana godinama zlostavlja te da se pritom njihova majka uvijek svrstavala na Dajaninu stranu. Kazala je kako su zajedno odlazile na fakultet iako je ona redovni, a sestra Dajana izvanredni student. Tužitelju je Sara ispričala kako ju je sestra znala iskorištavati da piše ispite za nju.

Zbog bolesti bake majka je otišla živjeti u Njemačku, a one su ostale živjeti same. Početkom jeseni bila je, kaže, depresivna, ne samo zato što je sestra tuče, nego i zbog bolesti bake pa nije ni učila, niti davala ispite. Zato je prije ovog događaja imala puno ispita i trebalo ih je spremiti. Jedan je ispit dala nekoliko dana prije te kobne subote i tog dana joj je trebao laptop za učenje i pripremu završnog ispita.

– Sestra mi nije htjela dati laptop, počela me tući i čupati za kosu, gađala me je predmetima i u jednom trenutku Dajana se dohvatila noža – ispričala je Sara prilikom ispitivanja.

Hrvale su se i u tom hrvanju je Dajana porezala ruku i pustila nož na policu. Kad je opet htjela uzeti laptop, pričala je Sara, sestra joj je počela vikati da će je ubiti, uhvatila ju je odotraga i počela gušiti te ju je tenisiciom udarala po glavi. Kad je otišla do toaleta, Dajana je zvala mamu za pomoć. Cijelu je večer, kaže, trpjela i htjela je sestru ogrebati pa je s police uzela nož i otišla u sobu gdje se nalazila Dajana, kazavši joj 'da će je sada ogrebati kao što je ona nju'. Zamahnula je nožem na sestru koja je ležala na krevetu u mraku. Kada joj je sestra rekla da ju je ubola, optužena joj nije povjerovala sve dok nije uključila svjetlo. Zvale su ponovo mamu koja im je rekla da zovu hitnu pomoć, što je Dajana i učinila. Optužena Sara, pak, rekla je liječničkoj ekipi da ju je ubola iz ljubomore jer je ona prošla godinu, ali i rekla da joj nije htjela nauditi pa potom zbog srama uzela torbu, izašla kroz prozor i otišla k prijateljici.

Dajana je pri ispitivanju potvrdila da su učile za ispite. Smetalo joj je, kazala je, tipkanje po laptopu sestre Sare pa ju je zamolila za mir, da prestane tipkati. Kad je nije poslušala, ona joj je pokidala žice od interneta i tada je započela svađa.

– Udarala sam sestru i ona mene i to je trajalo možda sat i pol vremena. Čupale smo se za kosu i tukle – ispričala je Dajana, te dodala da je u jednom trenutku uzela i nož i ispružila ga prema Sari kako bi prestala, a potom ga odložila.

Kazala je da je tada Sara počela plakati, a ona se smirila u WC-u pomislivši da je svađa gotova. No, dok je stajala u hodniku, Sara je došla do nje i govorila joj da je nema pravo dirati, ni tući, držeći u ruci nož. Zamahivala je prema Dajani, a ona se povlačila unazad prema spavaćoj sobi. U zamahivanju nije osjetila da ju je nožem zahvatila po nozi. Kada je leđima pala na krevet, Dajana je osjetila bol na boku i počela vrištati.

Kada su došli djelatnici Hitne pomoći, rekla im je kako ju je sestra slučajno ozlijedila nožem te da misli da je nije htjela ozlijediti. Priznala je da je ona 'dominantnija', ali i da Sara ima 'jezičinu'.

– Pomislila sam da će Sara koja je počela plakati završiti sa svađom – rekla je između ostalog Dajana tužiteljima tijekom istrage, prenosi Novi List.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 01:31