LEGENDARNI SKLADATELJ

DETALJI OBITELJSKE DRAMERAJKA DUJMIĆA Uhićen jer jesuprugu udario u oko: 'Teško mi je, mojRajko inače nije sklon kršenju zakona...'

'Tata' Novih fosila nakon cjelodnevne istrage odveden je s kaznenom prijavom u pritvor
Zagreb, 231009.Arena Zagreb, Laniste.Koncert najpopularnijeg bosanskog pjevaca narodne glazbe Halida Beslica, na kojem su bili mnogi poznati Hrvati.Na slici: Rajko Dujmic sa suprugom.Foto: Sime Sokota / CROPIX
 Sime Sokota / CROPIX

Rajko Dujmić, legendarni 60-godišnji glazbenik i “tata” Novih fosila, uhićen je u ponedjeljak predvečer jer je suprugu Snježanu Šimek Dujmić udario u oko.

Dujmićeva supruga potražila je liječničku pomoć na Rebru, a potom je otišla u policijsku postaju u Petrovoj prijaviti obiteljsko nasilje. Nekoliko sati kasnije policajci su Dujmića pronašli u vidno alkoholiziranom stanju te ga priveli u postaju. Nakon što se otrijeznio i nakon što je i njemu pružena liječnička pomoć zbog psihičkog stanja, policajci su ga tijekom jučerašnjeg dana ispitali i uz kaznenu prijavu predali pritvorskom nadzorniku.

Prijeti mu zatvor

Prema prijavi, Dujmića istražitelji terete prema članku 117., stavku 2. Kaznenog zakona, što bi značilo da je supruzi Snježani (51) nanio lakše tjelesne ozljede. U slučaju da mu se i sudskim putem dokaže krivnja glazbeniku prijeti do tri godine zatvora.

- Ni ja sama ne znam što se dogodilo ni koji će biti krajnji ishod pa zbog toga ne želim davati nikakve preuranjene izjave i informacije. Početna vijest je ta koju imate - Rajko je priveden i neka na tome ostane. Odvjetnik? Mislim da ga moj Rajko i nema, inače nije sklon kršenju zakona pa ga nema u rezervi. Shvatite me, molim vas, teško mi je zbog nastale situacije i nije vrijeme za medijsko eksponiranje - rekla je kratko za Jutarnji list Snježana Šimek Dujmić, supruga uhićenog bivšeg vođe kultnog benda Novi fosili i dobitnika nagrade Porin za životno djelo.

Poljuljana psiha

Bilo je oko 18 sati u ponedjeljak kada su se supružnici u stanu u Maksimiru pod neutvrđenim okolnostima porječkali i sukobili. Snježani su lakše tjelesne ozljede sanirane na Rebru, nakon čega je dala iskaz istražiteljima, a Rajko Dujmić ostao je u KBC-u Rebro nešto dulje, ali ne zbog ozljeda već zbog poljuljane psihe.

Susjedi iznenađeni

Kako neslužbeno doznajemo, ovo nije prvi put da Dujmić završava na policiji zbog prijave za obiteljsko nasilje.

Susjedi bračnog para Dujmić s nevjericom komentiraju pjevačevo privođenje.

- Velite uhićen? Ništa nismo čuli ni vidjeli. Iz njihova doma gotovo nikad ne dopire buka. Pričaju, znate kako se kaže, ono sotto voce, baš gospodski. Ma, vole vam se oni. On bi za nju sve dao - ističe jedna od Dujmićevih susjeda. Drugi pak susjedi kažu da je bilo dana kad su Rajka znali vidjeti u čudnom stanju, ali to pripisuju njegovu lošem zdravstvenom i emocionalnom stanju jer ga “mediji ne štede, a dodatno ga je poljuljala cijela peripetija oko Novih fosila”.

- Ne mogu vjerovati da je ozlijedio ženu. On je plah čovjek koji ne zna povisiti ni ton, osim kad je presretan. Kad mu je nedavno sin Tin uplovio u bračnu luku, susjed Rajko skakao je od sreće. Čak je jednom prilikom rekao da jedva čeka trenutak da postane djed jer da će mu to onda biti vrhunac sreće. Teško je biti pod povećalom javnosti. Gleda se svaka mrlja i packa. To što ga se razvlačilo po medijima zbog droge prije ohoho godina, to ni dandanas ne može prežaliti, baš kao ni Snježana - kaže nam pak druga Dujmićeva susjeda.

Prije 10 godina priveden zbog grama kokaina

Prije nepunih deset godina, kao 50-godišnjak, Rajko Dujmić je zbog posjedovanja grama kokaina bio uhićen u jednom kvartovskom kafiću u Zagrebu.

Tom se prilikom pravdao policajcima kako mu je paketić s drogom podmetnut te da u životu nije taknuo ništa žešće od piva.

- Taman sam ležerno uživao u drugoj pivici, kad su na vrata banuli policajci koji su počeli legitimirati goste. Znajući da sam nedužan, i dalje sam mirno pio svoje piće. Prišao mi je policajac i pitao me je li to moje. ‘Koje?’ upitao sam ga pa mi je rekao da su pokraj stalka za novine, gdje sam sjedio, pronašli kokain. Mirno sam s njima otišao u postaju da bi me nakon 20 minuta pustili doma. Nazvao sam Snježanu da dođe po mene. Šokirala se kad je čula gdje sam - progovorio je tada o svom iskustvu za Jutarnji list Rajko Dujmić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 08:07