SAMO SE ČUO JAUK

DETALJI NESREĆE KOD JASENOVCA Lovac je mislio da puca na divlje svinje pa pogodio migranta i teško ga ozlijedio

 
 Goran Mehkek / Ilustracija / CROPIX

Na području županijskog lovišta u blizini Jasenovca, oko 2.45 sati iza ponoći (utorak) došlo je do nesreće u kojoj je prostrijeljen jedan muškarac, o čemu je prvi jutros izvijestio Jutarnji list.

Kako je priopćeno na tiskovnoj konferenciji u PU Sisačko-moslavačkoj, 57-godišnji lovac, koji je bio u prijavljenom i dopuštenom lovu na divlje svinje i čagljeve, je iz lovačke puške pogodio stranog državljanina koji je bio iza živice uz cestu. Prostrijeljenom muškarcu je prvu pomoć pružio lovac, koji je pozvao hitnu medicinsku pomoć i izvijestio policiju o nesreći.

Stradali stranac prevezen je u opću bolnicu u Pakracu, odakle je zbog teške ozljede i jakog krvarenja u 7 ujutro prevezen u KBC Zagreb. U tijeku je operacija u kojoj se liječnici bore za njegov život i za koju trenutno ne znaju koliko će potrajati s obzirom, da su, kako saznajemo, ozlijeđene i krvne žile pacijenta.

Kako neslužbeno doznajemo, riječ je o migrantu s Bliskog Istoka, koji je nezakonito ušao na područje Hrvatske iz BiH. S njim je bilo više migranata, njih petnaestak, među kojima je, kako doznajemo, bilo i djece. Prema službeno nepotvrđenim podacima, lovac je iz automobila primijetio kretanje uz cestu, izašao i ispalio hitac misleći da puca na divlje svinje ili štetočine, zbog čega je i bio u lovu u dva sata iza ponoći. Nakon pucnja čuo je jauk, pritrčao o pomogao unesrećenom.

Policija, kako ističe Natalija Mezak Dolenčić, glasnogovornica PU Sisačko-moslavačke, istražuje sve okolnosti ovog incidenta.

Tko je stranac, iz koje je zemlje stigao i kako se našao na jasenovačkom području, još uvijek nije poznato.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 01:35