KRVAVI SUKOB

DETALJI KAMATARSKOG OBRAČUNA 'Silazi dolje, daj mi novac ili ću boga ubiti u tebi! Dosta si me za nos vukao!'

Uhićeni nasilni iznuđivači i dužnik iz Novog Zagreba. Dužnik je prijavljen za pokušaj ubojstva, a trojica napadača za prisilnu naplatu
Ilustracija
 Darko Tomaš / CROPIX

- Silazi dole, želim svoj novac ili ću ubit boga u tebi. Dosta si me vukao za nos - zaprijetio je u nedjelju D.K. (46) navodnom dužniku I.M. (36), a potom je u novozagrebačkom naselju Središću došlo i do pokušaja ubojstva.

Kako doznajemo, kamatar D.K. zamolio je pomoć prijatelja I.V. (34) i D.M. (46) i odveo ih oko 19.15 sati u Ulicu Brune Bušića ne bi li od 36-godišnjaka prijetnjama povratio posuđeni novac. Čim su se susreli, trojica muškaraca počela su tući dužnika rukama i nogama. Napadnuti je, da bi se obranio, iz hlača izvadio nož i nije se libio upotrijebiti ga.

Muškarca kojem navodno duguje 5000 kuna ubo je u prsa i teško ga ozlijedio, a I.V. je lakše ozlijedio po natkoljenici. Sve se dogodilo pred svjedocima, a ubrzo je stigla policija.

Sudionici sukoba prevezeni su u bolnicu na sanaciju ozljeda. Dužnik će odgovarati za pokušaj ubojstva, a trojica kamatara kazneno su prijavljena za pokušaj protupravne naplate. Sva četvorica već su poznata policiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. srpanj 2024 11:45