11. DAN POTRAGE

Delegacija hrvatskog MUP-a doputovala u Srbiju, javio se i Tijanin otac: ‘Zašto se šuti o tim snimkama?‘

Točno 11 dana traje potraga za Matejem Perišem, koji je sa skupinom prijatelja došao u srbijanski glavni grad na doček Nove godine

Potraga za Matejem Perišem

 Tom Dubravec/Cropix

Visoka delegacija Ministarstva unutarnjih poslova Hrvatske doputovala je danas u Beograd kako bi se informirala o radu srbijanske policije i daljnjem tijeku istrage u slučaju nestanka Splićanina Mateja Periša, piše Blic.

Sastanku predstavnika srpske i hrvatske policije prisustvovao je i otac nestalog mladića, Nenad Periš.

Iz srbijanskog MUP-a su naveli da je sastanak organizirao ministar Aleksandar Vulin, a na njemu je sudjelovao i načelnik beogradske policije Veselin Milić.

Inače, Igor Jurić, osnivač Fondacije "Tijana Jurić", istaknuo je ranije za medije da su za istragu slučaja nestalog Mateja Periša ključne snimke sa sigurnosnih kamera grada, koje nisu prikazane javnosti, ali koje bi mogle otkriti gdje se kretao mladić u noći kada je nestao. On za Nova.rs ističe da šutnja srbijanskih istražnih organa o snimkama otvara teren za razne teorije zavjere.

Jurić ističe da su ključne sve snimke sa sigurnosnih kamera u dijelu grada u kome je bio Matej u noći između 30. i 31. prosinca.

- Mislim na snimke drugih sigurnosnih kamera u tom dijelu grada gdje se Matej kretao. U javnost je isplivao samo dio i nije nam jasno zašto se ostatak ne prikazuje. Ne znam razlog zašto se ostatak također ne prikaže i mogu razumjeti da je to u cilju da se efikasno sprovede istraga, ali netko iz MUP-a mora komunicirati s javnošću, jer samo šutnja je potpuno pogodna za mnogobrojne špekulacije i teorije zavjere - kaže Jurić.

Jurić je jučer, gostujući u emisiji 'Dan po dan' na Tanjug TV-u, rekao da je važna snimka na kojoj se vidi osoba kako pliva Savom, jer postoje osnovane sumnje da je snimka napravljena mobilnim telefonom.

- Ukoliko je na snimci Matej, zašto ronioci nisu krenuli isti dan pretraživati Savu i mjesto gdje je viđen u vodi? - kazao je Jurić.

Matejev otac je u više navrata opovrgavao da je na toj snimci njegov sin.

Jurić je istaknuo da su za istragu značajna pitanja tko je napravio spomenutu snimku i kada, kao i, ukoliko na snimci nije nestali Splićanin, tko je osoba koja je pustila taj snimku u javnost i zašto.

Točno 11 dana traje potraga za Matejem Perišem, koji je sa skupinom prijatelja došao u srbijanski glavni grad na doček Nove godine, a, nažalost, novih informacija koje bi pridonijele razrješenju toga misterija, koji je zaokupio pažnju javnosti i medija cijele regije, još uvijek nema.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:24