PRAVNI FAKULTET U OSIJEKU

Dekan osumnjičen za korupciju razriješen dužnosti

OSIJEK,080206OSJECKO SVEUCILSTE PREDSTAVILO JE PROJEKAT UNAPREDJIVANJA SUSTAVA OBRAZOVANJA-NA SLICI PRAVNI FAKULTET U OSIJEKUFOTO:VLADO KOS-POK-
 Arhiva/CROPIX

OSIJEK - Prof. dr. Boris Bakota izabran je za v.d. dekana Pravnog fakulteta u Osijeku nakon što je Fakultetsko vijeće u petak s te funkcije razriješilo dosadašnjeg dekana prof. dr. Igora Bojanića.

Ovoj odluci prethodilo je glasovanje o povjerenju Bojaniću koje je sam inicirao na sjednici Fakultetskog vijeća prošloga utorka, pri čemu se 19 članova očitovalo protiv njega, dok ih je 15 bilo za. Glasovanje je Bojanić inicirao izložen pritiscima većine članova Vijeća, ali i javnosti zbog afera u koje je umiješan.

Podsjetimo, Bojanić je jedan od osumnjičenih u aferi Indeks na osječkom Pravnom fakultetu zbog sumnje u uzimanje mita, odnosno prodaju ispita, no od srpnja prošle godine sve do sada odbijao se povući s pozicije dekana smatrajući da nije kriv za kaznena djela koja mu se stavljaju na teret i pozivajući se na presumpciju nevinosti.

U toj je aferi 17 osoba optuženo, pri čemu se njih sedmero nagodilo s USKOK-om priznavši krivnju, no desetero ih je odlučilo braniti se na sudu, a među njima su i četiri profesora, uključujući i Bojanića. Protiv dojučerašnjeg dekana nedavno je otvorena i istraga da je za predavanja koja su održali njegovi asistenti uzimao honorar kao da ih je on sam održao.

Bojanić je jedan od autora kaznenog djela sramoćenja, koje je posljednjih mjeseci izazvalo brojne kontroverze.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 01:21