SVE JE SNIMLJENO

Dan ludila producenta s HRT-a, prijetio i mahao suzavcem: ‘Ubit ću te, vjeruj mi. Ma sviraj k***‘

‘To mi je jedno od najgorih iskustava u životu‘, prisjetio se svjedok koji je policajcima predao snimku s mobitela

Ilustracija

 Tom Dubravec/Cropix

Totalno van kontrole, dok je išao na posao u zgradu HRT-a na Prisavlju, činio se procudent te kuće jer se žustro posvađao sa jednim sudionikom u prometu s kojim se ‘obračunao‘ neprimjerenim vokabularom i uz mahanje sprejem suzavcem! Za zagrebačku policiju a potom i za Prekršajni sud se ogriješio o članak 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira pa je u konačnici i osuđen na plaćanje 100 eura novčane kazne i 60 eura sudskih troškova.

- Nisam kriv. Ne priznajem krivnju – rekao je 54-godišnji producent na sudu tvrdeći, među ostalim, da nije imao suzavac u ruci već upaljač za roštilj na plin. U predbožićno vrijeme, tog 16. prosinca oko 14 sati vozio se Zagrebačkom avenijom u smjeru istoka oko 100 km/h gdje je ograničenje na tom potezu, dodaje, 70 ili 80 km/h.

- Žurio sam na posao na HRT. Ispred mene je išao manji auto tamnoplave boje i manjom brzinom s tim da je prelazio u lijevu traku pa mi nije dopustio da ga preteknem iako sam imao žmigavac i mogao je vidjeti moje namjere. Kad sam ga pretekao, zaustavio sam se, izašao van i otišao do tog vozača da ga upozorim da ne može na takav način voziti po cesti. Kako sam u autu imao upaljač za roštilj na plin, uzeo sam ga u ruku jer sam se malo preplašio. Tako da nije istina da sam imao suzavac. No točno je da sam vikao i galamio, ali u afektu. I ne znam jesam li doista rekao sve te riječi koje mi se stavljaju na teret, ali obzirom na moj vokabular nisam sklon takvom govoru – prisjetio se producent na sudu napominjući da mu je taj drugi vozač iz zatvorenog auta prijetio, ali se ne sjeća što točno.

Drugi vozač se, pak, prisjetio kako je tog dana išao zubaru, bila je prilična gužva u blagdansko raspoloženje.

- Vozio sam se desnom trakom i vidio u retrovizoru auto koji vozi slalom. Najednom je bio paralelno samnom s moje lijeve strane i pokušao mi se ubaciti u traku tj. gurao me iako nije imao gdje. Nisam mogao stati jer je iza mene bilo puno vozila, a nisam htio riskirati da on naleti na mene. Zatim sam dalje vozio prema idućem semaforu i bio prvi u koloni. Prije toga sam potrubio tom vozaču da bi se on najednom stvorio iza mene. Stajao sam na crvenom semaforu, a iz auta iza mene izašao je muškarac, vikao i otvorio mi moja vrata te prijetio nekim sprejom. Molio sam ga da me ostavi na miru i počeo sam snimati mobitelom. Bio je uznemiren i agresivan, no nije me uspio poprskati, a kada je otišao zatvorio sam vrata i zvao policiju. On je skrenuo s prometnice dalje. To mi je jedno od najgorih iskustava u životu – prisjetio se svjedok koji je policajcima predao snimku s mobitela.

A na njoj se vidi cijela dinamika događaja: Okrivljeni producent je prišao drugom vozilu i otvorio njegova lijeva vrata te na agresivan način, dok u lijevoj ruci drži suzavac i pokazuje ga, viče: "Priđeš li mi bliže, ubit ću te! Priđeš li mi bliže... jesi čuo majmune glupi, glupane glupi. Ubit ću te, vjeruj mi. Ma sviraj ku*cu.". Nakon toga se producent malo udaljio i dodao: "Koga ti slikaš sine, koga ti slikaš. Vidi ovo sine". Pritom mu pokazujući suzavac nastavlja govoriti dalje: "Guraš me van, pi*ka ti materina, nemoj da te zbombam". Na to mu drugi vozač govori: "Ovo je kamera". Producent je nastavio s napadnim pokazivanjem suzavca, a kad mu je oštećeni rekao da ga pusti na miru, udaljio se.

- Okrivljenik je svojim nedozvoljenim i krajnje agresivnim ponašanjem izazvao zgražanje i uznemirenost kod oštećenog i kod prolazećih građana i to na frekventnom raskrižju. Razlozi koje je u svojoj obrani naveo okrivljeni nisu niti mogu biti opravdanje za remećenje javnog reda i mira jer se okrivljenik prvenstveno mora pridržavati svih prometnih pravila koja propisuje Zakon o sigurnosti prometa na cestama – zaključio je sud.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 07:53