NEOBIČNA PLJAČKAŠICA

DAMA S PERIKOM HARALA HRVATSKOM ‘Pljačkala kao luda od Siska do Bjelovara’

Da se policajac izvan dužnosti slučajno nije zatekao kod poslovnice za otkup plemenitih metala ‘Pet R’ u zagrebačkoj Mažuranićevoj ulici 16. svibnja oko 16.30 sati, serijska pljačkašica Ivanka B. (48) i dalje bi nastavila utjerivati strah u kosti plastičnim pištoljem i perikom.

Lopovske operacije

Plavac u civilu uhvatio ju je dok je trčala po cesti s netom ukradenih 8000 kuna i nakitom. Zaposlenica ‘Pet R’ N. Š.(22) nije ni stigla nazvati 192, a razbojnica je već bila uhićena. Nad njom je provedena kriminalistička obrada tijekom koje je, temeljem snimki s nadzornih kamera, povezana s još devet razbojništava od kojih prvo datira od lanjskog 10. srpnja. Sve do ovog petka 48-godišnja Ivanka imala je čist policijski dosje, a u lopovskim operacijama u proteklih deset mjeseci zaradila je ne tako male 82 tisuće kuna, vjerojatno zbog slabog imovinskog stanja.

Uvijek je imala isti modus operandi - s perikom te sunčanim ili dioptrijskim naočalama ušetala je u prostore odabranih meta do kojih se dovezla vlastitim VW Golfom zagrebačkih oznaka. Zaposlenima je prijetila plastičnim pištoljem i tražila da joj predaju sve što imaju.

Osam oružanih (ne)djela odradila je na području Zagreba i okolice pa sve do Ivanić Grada, dok su dvije pljačke zabilježene na području Siska i Bjelovara.

Najveći plijen

Osim poslovnica za otkup plemenitih metala, jednom prilikom poduzetna Ivanka ukrala je i 30 tisuća kuna iz poslovnice Hrvatskih pošta u zagrebačkoj Albaharijevoj ulici. Ujedno joj je to bio najveći plijen.

Istražitelji su je predali pritvorskom nadzorniku, a protiv nje je podneseno izvješće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. srpanj 2024 04:32