PLJAČKA U SPLITU

'DAJ MI KLJUČ OD SEFA INAČE DANAS NEĆEŠ DOĆI DOMA!' Maskirani pljačkaš razoružao zaštitara i zaprijetio bankarici

 Admir Buljubašić / CROPIX

U Vukovarskoj ulici u Splitu jutros oko 8,20 sati nepoznata maskirana muška osoba ušla je u poslovnicu Splitske banke i uz prijetnju pištoljem otuđila novac. Muškarac je na glavi imao šešir, a lice mu je bilo prekriveno čarapom. Odmah po ulasku u poslovnicu uspio je razoružati zaštitara te je krenuo prema službenici koja je radila za pultom, piše Slobodna Dalmacija.

- Daj mi ključ od sefa inače danas nećeš doći doma! - prijeteći se obratio uposlenici koja je uspjela stisnuti sigurnosni alarm koji se nalazi na podu.

Je li to žena učinila kad je razbojnik već otišao ili u trenutku prepada, za sada još nije jasno. No u svakom slučaju bio je to hrabar potez službenice Splitske banke.

Naši izvori u policiji sumnjaju da je razbojnik pratio situaciju, a možda i zaposlenicu jer je očigledno znao kad će krenuti u akciju.

- Dvadesetak minuta prije njegovog prepada upravo su zaštitari donijeli inkas iz trgovačkog lanca Victe, a uletio je još dok novac nije prebrojan te je odmaglio i s tim novcem i novcem koji se već nalazio u trezoru poslovnice - doznajemo od našeg izvora.

Iako policija u interesu istrage šuti, doznajemo da je ukraden pozamašniji iznos.

Poslovnica Splitske banke nalazi se na vrlo prometnom mjestu u tzv. zgradi Belvedere te je očigledno kako se razbojnik nije niti malo prepao mogućnosti da će ga tko vidjeti s obzirom na veliku frekventnost ljudi na tom mjestu. Iz opisanog njegovoog ponašanja vidljivo je da nije riječ o nekom naivcu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 11:29