FILMSKA POTJERA

Cure detalji o vozaču koji je napravio rusvaj u Zagrebu: ‘Majka samo plače, uništivao ju je godinama‘

‘Nanizao je kazne u prometu i čuli smo da je bio u dugovima. Tko zna zapravo kako se snalazio‘, kažu njegovi poznanici

Policijski očevid na kraju potjere

 Goran Mehkek/Cropix

V. D. K. (27) je u utorak navečer bježao policiji u crvenoj Ford Fiesti iz gotovo banalnog razloga: auto nije bio registriran.

Portal 24 sata razgovarao je s nekim njegovim poznanicima koji su rekli da njegova majka sad samo plače.

‘Koliko znamo, nije joj nitko javio da joj je sin bježao od policije, nego ga je kasnije prepoznala po autu. Govorila mu je stalno da si mora srediti život, naći posao, no nikako nije slušao. To ju je uništavalo‘, kazali su poznanici mladića koji je uhićen nakon filmske potjere po cijelom Zagrebu.

Nakon što je sesvetskim naseljem Novi Jelkovec vozio svoju neregistriranu Ford Fiestu i onda donio posve pogrešnu odluku i počeo bježati policiji, sada mu prijeti višegodišnja kazna zatvora.

‘Nanizao je kazne u prometu i čuli smo da je bio u dugovima. Istekla mu je registracija, imao je problema s akumulatorom. Tko zna zapravo kako se snalazio. Znamo samo da nije parkirao kraj zgrada, nego na samom kraju naselja, nedaleko od okretišta autobusa. U cijelom se naselju naplaćuje parkiranje pa je očito tražio neko mjesto gdje neće dobiti kaznu‘, kažu njegovi poznanici.

Osim za brojne prometne prekršaje, čekaju ga i kaznene prijave za dovođenje u opasnost života i imovine, za što mu prijeti kazna do pet godina zatvora. Tu će možda biti i prijava za obijesnu vožnju, s obzirom na brojne prolaske kroz crvena svjetla, bježanje i ozljeđivanje policajaca. Prema tome, kazna od 260 eura za vožnju neregistriranog auta sada se čini gotovo beznačajnom, piše 24 sata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 21:11