OČEVID U TIJEKU

Cure detalji o požaru u Solinu koji je usmrtio muškarca: ‘Vidio sam gusti, crni dim. Zapalio se tokarski stroj‘

Nakon što su vatrogasci suzbili plamen, uočili su tijelo muške osobe, javili su iz PU splitsko-dalmatinske

Muškarac poginuo u Solinu

 Ante Cizmic/Cropix

Čini se da je današnja smrt u požaru u radioni u Solinu nesretni slučaj, doznaje prema neslužbenim informacija s terena Slobodna Dalmacija. Naime, oko 14.25 sati policija je zaprimila dojavu o nekontroliranoj vatri u garaži nedaleko od Cemexa u Sv. Kaju. Nakon što su vatrogasci suzbili plamen, uočili su tijelo muške osobe, javili su iz PU splitsko-dalmatinske. Ubrzo nakon toga došao je i mrtvozornik koji je zatim potvrdio smrt.

image

U požaru u Solinu poginuo je muškarac. Očevid je u tijeku.

Ante Cizmic/Cropix

Inače, u garaži je registrirana firma za obradu metala na čijim web stranicama piše da se već 40 godina bave tim poslom. Povodom toga je na teren također stigao inspektor zaštite na radu. Radiona se nalazi u sklopu privatnog objekta, čiji ukućani nisu u srodstvu sa zaposlenicima tvrtke. Obitelj koja živi na toj adresi obaviještena je o požaru, ali oni nisu bili kod kuće pa je hitno pozvana vatrogasna služba.

Dolaskom na mjesto događaja, kraj policijske trake nalazio se susjed koji je prvi uočio buktinju. "Osjetio sam da nešto gori pa sam izašao u dvor da provjerim. Vidio sam gusti crni dim kako izlazi iz radione i nazvao ljude koji tu stanuju", prepričao je vidno rastresen. Na pitanje je li poznavao majstora čija je radnja kaže: "Da, povremeno sam u prolazu viđao tog starijeg gospodina. Čuo sam da mu se zapalio tokarski stroj, možda zbog nekakvog tehničkog kvara, a on ga je vjerojatno pokušao izgasiti. Šta da vam kažem.. Tragedija..." Odmahuje glavom i odlazi.

image

U požaru u Solinu u garažnoj radionici poginuo je muškarac

Ante Cizmic/Cropix

Mjesto događaja osigurava policija, a forenzičari odjela za očevide i krim tehniku u bijelim skafanderima utvrđuju predmetne okolnosti. Sanja Nazlić, glasnogovornica splitske policije, potvrdila je za Slobodnu Dalmaciju da očevid treba još utvrditi identitet unesrećenog i uzrok samog događaja. O svemu je obaviješten i DORH koji je terensku istragu prepustio policiji, što je naznaka da zasad ne postoji elemenata kaznenog djela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 14:26