GRAD ZAVIJEN U CRNO

Cure detalji horora kod Mostara: Roditelji i sin stradali dok su se vraćali s izleta, pijani vozači bili na krštenju?

Ukoliko se utvrde elementi kaznenog djela u stravičnoj nesreći kod Mostara, biti će podignuta kaznena prijava

Obitelj Krstić čija su tri člana poginula u nesreći

 Facebook/screenshot/

Četiri osobe smrtno su stradale, a još četiri su teško ozlijeđene, od kojih je jedna zadobila ozljede opasne po život. To je epilog stravične prometne nesreće koja se jučer oko 20 sati dogodila na magistralnoj cesti M-17 u mjestu Buna - Zaton južno od Mostara, u BiH, a do koje je, prema dosadašnjim informacijama, došlo zbog alkohola i obijesne vožnje, a u njoj su sudjelovala ukupno četiri automobila.

Kako se moglo vidjeti na mjestu nesreće, došlo je do izravnog sudara BMW-a X5 i Renaulta, pri čemu se Renault od siline udara prevrnuo.

U nesreći su smrtno stradali Boris Krstić (35), Marijana Krstić(34) i devetogodišnji dječak, koji su se nalazili u automobilu Renault Scenic. Poginuo je i M.P. (46) iz automobila BMW X5. Tragedija je tim veća što su stradali iz Renaulta članovi iste obitelji Krstić, supružnici i njihov sin. Teške, po život opasne tjelesne ozljede, zadobila je i kćerkica iz stradale obitelji G.K., a liječnici se bore za njezin život.

"Djevojčica (2019.) je hospitalizirana na Odjelu za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje. Zadobila je teške tjelesne ozljede koje su u ovom trenutku opasne po život", rekli su u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar. Trogodišnja je djevojčica prema posljednjim informacijama operirana i stabilnije, no i dalje životno ugrožena.

Kako pišu mediji u BiH, troje članova obitelj Krstić stradali su nadomak kuće u naselju Ortiješ, dok su se vraćali s jednodnevnog izleta.

Pijani se utrkivali na cesti

Još tri osobe su teško ozlijeđene, a riječ je o putnicima iz vozila BMW - L.M. (1987.), R.V. (1977.) i K.J. (1998.). U sudaru je sudjelovao još jedan BMW, kojim je upravljao L.Š. (2000.), prenosi Hercegovina.info.

Četvrta poginula osoba, vozač BMW-a Mate Primorac, hercegovački je biznismen iz Čitluka, koji se u tim trenucima s ptijateljem vraćao s jednog krštenja.

Mediji u BiH prenose da je nesreća je uzrokovana prekomjernom konzumacijom alkohola i obijesnom vožnjom. Naime, kako se neslužbeno doznaje, hercegovački poduzetnik u BMW-u X5 i M. D. u Mercedesu u alkoholiziranom su stanju utrkivali na cesti, a M.D. je pritom, kako je izmjereno, imao 2,5 promila alkohola u krvi.

Oni su se utrkivali iz smjera Mostara prema Čapljini i u mjestu Buna-Zaton u blizini Bunskih kanala usmrtili gotovo čitavu obitelj koja je putovala iz suprotnog smjera. Koliko su brzo vozili, najbolje govori prizor automobila koji su nakon nesreće potpuno uništeni. Sva četiri vozila izuzela je Policijska uprava Mostar te će se nad njima po naredbi dežurne tužiteljice danima obavljati vještačenje, tehničke ispravnosti te druge mjere i radnje.

Stradali Primorac se bavio ugostiteljstvom i ugradnjom rashladnih komora, a M.D., koji je upravljao Mercedesom, sin je jednog od hercegovačkih tajkuna, doznaje Hercegovina.info.

Od poginule obitelji Krstić oprostili su se mnogi, a sućut obitelji izrazili su i iz Osnovne škole ‘Marin Držić‘ na Buni, koju je poginuli dječak pohađao. Na svom se Facebook profilu javnosti obratio i gradonačelnik Mostara Mario Kordić te najavio pomoć obitelji stradalih članova obitelji Krstić.

"Strašna prometna nesreća u Mostaru sve nas je šokirala i ostavila u nevjerici. Izražavam sućut obitelji i najbližima tragično preminulih. U ovoj teškoj situaciji napravit ćemo sve kako bi pomogli obitelji. Pokojnima pokoj vječni daruj Gospodine", napisao je Kordić.

Prošli tjedan smrtno stradale tri osobe

Ako se u nesreći, u kojoj su kod Mostara poginule četiri osobe, utvrde elementi kaznenog djela, bit će podignuta kaznena prijava, rekao je za RTL glasnogovornik MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije Ljudevit Marić.

"Policijski službenici policijske uprave Mostar napravili su očevid s nadležnim tužiteljstvom. Nakon prikupljenih parametara i daljnjom istragom, vještačenjem eksperata i obdukcijom preminulih znat ćemo razloge nesreće. To traje 10-15 dana, ali nakon svih radnji predviđenih zakonom znat ćemo kako je došlo do prometne nesreće sa četiri smrtno stradale i četiri teško ozlijeđene osobe", kazao je Marić.

Marić je kazao kako su na cesti M-17 prošli tjedan smrtno stradale tri osobe. "Dvije su stradale na cesti M-17 u mjestu Jablanica, jedna osoba imala je 18, a druga 23 godina. Jedna je osoba iz Stoca, vjerojatno državljanin iz Republike Hrvatske, smrtno je stradao na toj cesti jer nije prilagodio kretanje vozila uvjetima na kolniku", kazao je Marić.

Kazao je i da ukoliko se u nesreći u kojoj su poginule četiri osobe utvrde elementi kaznenog djela da će biti podignuta kaznena prijava. "Velika je kazna za ovo kazneno djelo", kazao je Marić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 03:10