NEPRAVOMOĆNA PRESUDA

Čovjek koji je bacio bombu na HEP-ovce jer su mu došli isključiti struju dobio 12 godina zatvora

U eksploziji je najteže stradao Darko M. (52), Pakračanin koji je svoj cijeli radni vijek proveo u HEP-u, i koji inače uopće ne radi na iskapčanju struje

Milorad Arasenić (u krugu), policijski očevid u ulici Jana Žiške u Pakracu

 Deni Marčinković/MojPortal.hr/Nikica Puhalo

Milorad Arsenić (72) iz Pakraca nepravomoćno je na Županijskom sudu u Bjelovaru osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od 12 godina, jer je točno prije godinu dana u 9.15 sati ujutro u Ulici Jana Žiške u Pakracu, bacio bombu na djelatnike HEP-a koji su mu došli isključiti struju, piše MojPortal.hr.

Došao pomoći kolegama

Tužiteljstvo ga je teretilo da je 27. siječnja 2021. godine, nezadovoljan postupanjem radnika HEP-a koji su po nalogu poslodavca došli obustaviti isporuku električne energije, iz svoje kuće bacio u njihovom smjeru ručnu bombu M-75 s koje je prethodno skinuo osigurač. Bomba je eksplodirala u neposrednoj blizini radnika. Jedan radnik zadobio je osobito tešku tjelesnu ozljedu te mu je život spašen pravovremenom liječničkom intervencijom, drugi radnik zadobio je tešku tjelesnu ozljedu, a treći lakšu.

image

Pakračanin Milorad Arasenić ispred zgrade bjelovarskog suda

Deni Marčinković

U eksploziji je najteže stradao Darko M. (52), Pakračanin koji je svoj cijeli radni vijek proveo u HEP-u, i koji se tog dana uopće nije trebao tamo nalaziti jer inače uopće ne radi na iskapčanju struje. Tamo je došao na poziv kolega koji su imali problema s radnim strojem. U trenutku eksplozije, Darko je na radnom stroju dizao košaru u kojoj se nalazio drugi kolega, a treći je stajao pokraj radnog stroja.

Radnici HEP-a su prvo zbrinuti u pakračkoj bolnici, a nakon obavljenih pretraga, bolnica je odlučila da se najteže ozlijeđenog radnika Darka M. (52) odveze u KBC Zagreb.

image

Kamion HEP-a i tragovi pružanja prve pomoći na cesti ispred njega

MojPortal.hr/Nikica Puhalo

Jedinstvena kazna od 12 godina

Kako piše u presudi Županijskog suda u Bjelovaru, optuženi je iz svoje kuće u njihovom smjeru bacio ručnu bombu M75 s koje je prethodno skinuo osigurač tako da je bomba pala i dokotrljala se kolnikom te eksplodirala u neposrednoj blizini Darka M., Ivice O. i Marijana C.

Osim toga, kako stoji u presudi, Milorad je osuđen i zbog toga što je neovlašteno nabavio i posjedovao ručne bombe čije je nabavljanje i posjedovanje građanima zabranjeno.

image

Policijski očevid u ulici Jana Žiške u Pakracu

MojPortal.hr/Nikica Puhalo

Milorad je bio optužen za tri ubojstva u pokušaju, za što je u konačnici i nepravomoćno i osuđen. Za svako to kazneno djelo dobio je po 5 godina zatvora, a za nedozvoljeno nabavljanje i posjedovanje oružja i eksplozivnih tvari, godinu dana, te ga je sud nepravomoćno osudio na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 12 godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. kolovoz 2022 13:05