PLJAČKAŠ

RASKRINKALA KOLEGU IZ RAZREDA 'Imao je hulahopku na glavi, vikala sam: Ostavi blagajnu! Uzela sam štap i mlatnula ga po ramenu...'

 Facebook

Danijel Ivušić (27) nije baš inteligentan pljačkaš. U samo pet dana u kolovozu 2014. godine opljačkao je pekarnicu Kod mosta u Vukmanićkom Cerovcu kraj Karlovca, u kojoj je inače kupovao svaki dan.

Iako je preko glave pritom navlačio žensku najlonsku čarapu, prodavačica nije imala problema s prepoznavanjem jer je s njim išla u razred. Karlovačko Općinsko državno odvjetništvo protiv njega je podignulo optužnicu, traže od suda suđenje u odsutnosti jer je optuženik u bijegu. Gdje je, može se doznati nakon samo dva klika računalnim mišem, jer na svojem Facebook profilu redovito objavljuje slike svog novog života - u Njemačkoj.

Ruka u blagajni

Sve je počelo 26. kolovoza prošle godine. Prodavačica Mira Krčevski svjedoči da je oko 20.45 sati u pekarnicu ušao mladić i zamolio je da mu natoči bocu vode, zbog čega je morala u stražnju prostoriju. Sve to vrijeme kupca je imala na oku, ali ne i blagajnu iz koje je za to vrijeme nestalo 1400 kuna. Poslije je doznala da je “žedni” mladić zapravo Danijelov najbolji prijatelj.

Dva dana nakon toga oko 21 sati s navučenom tamnom ženskom hulahopkom mlađa muška osoba banula je u pekarnicu, prišla je blagajni i pokušala zavući ruku u ladicu s novcem. Prodavačica Mira ju je zatvorila i povikala upomoć. Lopov je tada na pultu ugledao vrećicu sa 375 kuna, uzeo je i odnio.

Kobna je za Danijela bila posljednja pljačka nakon dva dana, kada je u smjeni bila njegova školska kolegica Valentina Pršlje.

- Bez riječi je prišao blagajni i otvorio je. Iako sam vikala da je ostavi, počeo je uzimati novac, a ja sam uzela štap i opalila ga po ramenu. On se nije obazirao, uzeo je 300 kuna i izašao. Potrčala sam za njim i vidjela kako skida čarapu, a onda se još mimoišao s moja dva prijatelja, koja su mi potvrdila da je to bio on - ispričala je istražiteljima svjedokinja Valentina.

Suđenje u odsutnosti

Prodavačice su tužiteljima ključne svjedokinje, smatraju da imaju dovoljno dokaza da ga optuže za tri drske krađe jer su ga na osnovi posljednje povezali i s prethodne dvije.

Rješenjem Županijskog suda u Karlovcu od lipnja prošle godine određen mu je istražni zatvor, no umjesto iza rešetaka Danijel je završio u Njemačkoj.

“Smatram da je opravdan prijedlog da mu se sudi u odsutnosti jer se okrivljenik i dalje nalazi u bijegu i nije dostupan tijelima kaznenog progona, a postoje osobito važni razlozi da mu se sudi u odsutnosti”, piše tužitelj karlovačkom sudu, tražeći istovremeno da se okrivljenom produlji istražni zatvor.

Riječ je naravno o formalnosti s obzirom na to da Ivušić na svojim slikama nije okružen kolegama u zatvoru, nego rodbinom i prijateljima s kojima se dobro zabavlja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 02:37