TUČNJAVA I PUCNJAVA

Dobio metak u ruku za vrijeme obračuna klanova u Bibinjama

Policajci u bolnici čuvaju Zlatka Lisicu (37), ranjenog sudionika vatrenog obračuna
 Luka Gerlanc/CROPIX

Ima stotinu priča koje se pričaju, ali ja se u to ne želim miješati. Što je istina tko će to znati, niti me briga. Ja mirno spavam - rekao je jedan od djelatnika restorana u Bibinjama pokraj Zadra u blizini kojih se u ponedjeljak oko 18 sati odigrao vatreni obračun u kojem je u ruku ranjen 37-godišnji Zlatko Lisica.

Svi uhićeni

Uz policijsku zaštitu Lisica je nakon uhićenja smješten u zadarskoj bolnici, bez ozljeda je prošao 27-godišnji Mario Mužanović, a 47-godišnji Vlado Lisica i 42-godišnji Ante Dragaš lakše su ozlijeđeni u tučnjavi koja je prethodila potezanju vatrenog oružja.

Sve sudionike incidenta koji se odigrao u Ulici Petra Kere interventni su policajci uhitili i priveli u zadarsku policiju, gdje je Lisica i zatražio liječničku pomoć. Što je bio motiv ovog sukoba koji je digao na noge jake policijske snage, istražitelji još utvrđuju, a dan nakon pucnjave ispred niza apartmana i restorana tik uz more apsolutno nitko nije htio komentirati što se dogodilo.

Zavjet šutnje

Uz “zavjet šutnje”, koji nije ništa novo u Bibinjama, o sukobu su svjedočili još samo vidljivi tragovi krvi i razbijenog stakla te vozila interventnih policajaca koji su na mjestu događaja osiguravali odvijanje istrage i očevida koji je uključio i pregled dvaju oštećenih automobila.

- Je li ja moram o tome govoriti? Oprostite, radije ne bih, molim vas. Svašta se priča, ali bolje je ništa ne komentirati, razumite me - rekla je 20-godišnjakinja koja se u vrijeme obračuna nalazila u blizini mjesta sukoba.

Zasad još neslužbene informacije govore o dugotrajnoj međusobnoj netrpeljivosti između dvije rodbinski povezane obitelji koja je kulminirala u ponedjeljak navodno banalnom svađom oko parkirnog mjesta ispred jedne od obiteljskih kuća uz more.

Bombaški napad

Ovo je već drugi incident u Bibinjama u samo nešto više od tjedan dana. U noći sa subote na nedjelju, 9. i 10. svibnja, nepoznati je počinitelj u dvorištu kuće u vlasništvu 49-godišnjaka aktivirao eksplozivnu napravu. Kuća pred koju je bačena improvizirana eksplozivna naprava u vlasništvu je Zdenka Rajića Miškovića.

U eksploziji nitko nije ozlijeđen, a policajci su protiv još nepoznatog počinitelja podnijeli kaznenu prijavu Državnom odvjetništvu.

( I. N./Zadarski.hr)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. lipanj 2024 16:27