JOŠ TRAŽE POČINITELJA

Na srpski konzulat u Rijeci bačena boca sa zapaljivom tekućinom

ZAGREB - Nepoznata osoba u noći s utorka na srijedu oko 4 sata ujutro bacila je staklenu bocu sa zapaljivom tekućinom pored generalnog konzulata Republike Srbije koji se nalazi u riječkoj ulici Erazma Barčića na kućnom broju 9. Kako javljaju u Policijskoj upravi primorsko-goranskoj, policija je na mjestu događaja obavila očevid i utvrdila kako je počinitelj pokušao zapaliti tekućinu u boci, nakon čega ju je bacio ispred vrata konzulata. Boca se razbila, a staklena tekućina je prolivena, Ništa nije oštećeno i sve je prošlo bez ozlijeđenih ili ljudskih žrtava.

Glasnogovornica PU PG Ankica Kolić rekla nam je da je istraga u tijeku te da se još ne može govoriti o kvalifikaciji da li se i o kojoj vrsti kaznenog djela ovdje radi, a također, još nije precizirano koja je zapaljiva tekućina bila u boci. Napad na konzulat osudili su nriječki gradonačelnik Vojko Obersnel i Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske.

Događaj je komentirala i konzulica srpskog konzulata u Rijeci Mirjana Milenković koja smatra da je ovo podignuto na previsok nivo.

- S policijom imamo izuzetno dobru suradnju i kada dobijemo više informacija ako bude potrebno obavijestit ćemo sredstva informiranja - rekla je.

Istragu provode policijski službenici prve policijske postaje Rijeka u suradnji sa Sektorom kriminalističke policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 14:15