POSRNULI DUHOVNIK

Čim je pušten iz pritvora sukošanski svećenik napao ženu i pokušao je pregaziti: ‘Za sve si ti kriva!‘

Ovaj put zadarska policija intervenirala je u noći na utorak jer je napao ženu za koju je smatrao da je uzrok njegovih problema

Privođenje Domagoja Kelave

 Jure Miskovic/Cropix

Zadarska policija zaprimila je u utorak prijavu o narušavanju javnog reda i mira u Sukošanu, a tijekom dana provedeno je kriminalističko istraživanje nad osumnjičenim 43–godišnjakom.

Sumnjiči ga se da je jučer, oko 00.10 sati u Sukošanu u Ulici Hrvatskih branitelja prvo verbalno napao, a potom i fizički nasrnuo na 43-godišnjakinju te ju uhvatio za vrat.

Kako neslužbeno doznaje Zadarski.hr, riječ je o župniku Domagoju Kelavi koji je početkom svibnja pretukao časnu sestru Anetu Anđelić.

Mještani Sukošana tvrde da je sukošanski svećenik u utorak ženu pokušao i pregaziti osobnim automobilom, javlja 24 sata. - Za sve si kriva ti i ti si me prijavila!, navodno je vikao sukošanski svećenik.

image

Privođenje Domagoja Kelave

Jure Miskovic/Cropix

U Općoj bolnici Zadar oštećenoj 43-godišnjakinji pružena je liječnička pomoć te je utvrđeno kako je lakše ozlijeđena.

Zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, izazvanog naročito drskim i nepristojnim ponašanjem, osumnjičenik će danas uz Optužni prijedlog biti prepraćen na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.

Iz Zadarske nadbiskupije su kazali kako će se uskoro obratiti s priopćenjem.

Kako je Jutarnji ranije izvještavao, prijašnji incident se dogodio 26. travnja u poslijepodnevnim satima nasred ulice i naočigled mještana i slučajnih prolaznika.

image

Privođenje Domagoja Kelave

Jure Miskovic/Cropix

- Vidno alkoholizirani župnik Domagoj Kelava, u naletu bijesa, ničim izazvan nekoliko puta je udario časnu sestru. Od siline udaraca, časna sestra starije životne dobi srušila se, zadobivši ozljede. Dok je bila u stanju šoka, netko od prolaznika priskočio joj je u pomoć. Ozljede koje je zadobila časna sestra i danas su vidljive, starica je poplavila – kazao nam je „užasnuti i konsternirani mještanin Sukošana” koji nas je kontaktirao „ispunjavajući svoju građansku dužnost i obvezu neprikrivanja kaznenih djela”. Dodao je da je događaj nije prijavljen policiji, aludirajući da se cijeli slučaj namjerno želi zataškati.

Njegovu priču uspjeli smo potvrditi kod dva neovisna izvora iz Sukošana. Oba izvora tvrde da se incident dogodio te da je svećenik Kelava napao časnu sestru i zadao joj nekoliko udaraca.

- To nije istina. Tko je to vama javio – kazao je smirenim glasom don Kelava kad smo ga nazvali na broj župe Svetog Kasijana u Sukošanu.

image

Privođenje Domagoja Kelave

Jure Miskovic/Cropix

Javili su nam mještani iz Sukošana. Neki su to i vidjeli, a neki su kasnije pomagali ozlijeđenoj časnoj sestri. Tvrde također da ste bili u alkoholiziranom stanju.

- Ne, nije istina. Ne znam zašto tako nešto uopće možete govoriti.

Ne tvrdimo da je istina, nego vas pitam?

- Ja stvarno ne znam odakle to vama. Nećemo više... Ne znam zašto takve stvari govorite...

Ne govorim, nazvali su nas mještani i pitamo vas. Pokušavamo potvrditi je li to vjerodostojno ili nije.

- Nije vjerodostojno. Ustvari, ne znam zašto tako možete reći?

Zašto ne bi, u čemu je problem?

- Ne znam.

Mještani tvrde da to nije bio jedini incident, da ste više puta viđeni u pijanom stanju, i da ste imali probleme u drugim župama iz koji ste premješteni.

- Ja uopće nisam puno župa promijenio.

Bili ste u Poličniku, Ugljanu, Gorici, sad ste u Sukošanu...

- Dobro, to su najnormalniji premještaji.

Ipak nije malo promijeniti četiri župe u Zadarskoj županiji.

- Ipak imam godina svećeništva i premještaji su najnormalniji.

Tvrdite dakle da to niste napravili.

- Ne nisam to napravio, i nemojte mi takve stvari govoriti.

Načelnik Sukošana Ante Martinac također je bio zatečen našim pozivom.

- Ne znam, ništa o tome nisam čuo. Neugodno ste me iznenadili, stvarno do mene ništa takvo nije došlo – kazao nam je u kratkom telefonskom razgovoru.

image

Privođenje Domagoja Kelave

Jure Miskovic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 18:05