UHIĆEN GRK

Carinici u Tovarniku ostali zapanjeni nakon što su zavirili u bugarski kamion: ‘Najveća zapljena godine!‘

RTG pregledom tovarnog prostora teretnog vozila uočeni su oblici koji nisu odgovarali opisu deklarirane robe

Carina, fotografija

 Pu Vukovarsko-srijemska

Zbog izbjegavanja carinskog nadzora, u nedjelju navečer na graničnom prijelazu Tovarnik lisice na ruke stavljene su 49-godišnjem državljaninu Grčke.

Muškarac je, naime, oko 23 sata kao vozač teretnog i priključnog vozila bugarskih nacionalnih oznaka pristigao na ulaz u Hrvatsku. Tijekom granične kontrole carinici su posumnjali u sadržaj tereta koji prevozi pa su detaljno pregledali robu u prikolici te otkrili da uz manju količinu deklarirane robe u sanducima se nalazi 305.110 kutija cigareta raznih vrsta bez nadzornih markica. Zaplijena je proglašena najvećom zaplijenom cigareta ove godine.

image

Carina, fotografija

Pu Vukovarsko-srijemska
image

PU Vukovarsko-srijemska

Pu Vukovarsko-srijemska

- Vozač kamiona je uhićen i, nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, predan pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske uz kaznenu prijavu podnijetu nadležnom državnom odvjetništvu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo izbjegavanja carinskog nadzora. A u svrhu osiguranja naplate trošarinskog duga u iznosu od 5762.455 kuna djelatnici carine oduzeli su cigarete i skup vozila - kažu iz PU vukovarsko-srijemske.

image

Carina, fotografija

Pu Vukovarsko-srijemska

Iz Carine, pak, kažu da su teretno vozilo izdvojili na detaljan pregled te da je kao prijavljeni teret bilo 60 koleta aluminijskih profila grčkog pošiljatelja namijenjenih primatelju u Njemačkoj.

image

Carina, fotografija

Pu Vukovarsko-srijemska

- RTG pregledom tovarnog prostora teretnog vozila uočeni su oblici koji nisu odgovarali opisu deklarirane robe, pa je i dodatnom analizom drugih parametara rizika izvršen detaljan pregled sadržaja unutar drvenih sanduka. Od prijavljenih 60 koleta aluminijskih profila samo u 12 koleta nalazila se prijavljena roba dok se u ostalih 48 koleta nalazilo 305.110 kutija (6.102.200 komada) raznih vrsta neprijavljenih cigareta i to: cigarete Karelia Slims u količini od 224.900 kutija (4.498 000 komada), cigarete President Super Lights 56.220 kutija (1.124.400 komada), cigarete Marlboro touch XL 23.500 kutija (470.000 komada) i cigarete NZ Gold 490 kutija (9.800 komada) - zaključuju iz Carinske uprave navodeći da su sve cigarete bile bez nadzornih markica Ministarstva financija RH.

image

Carina, fotografija

Carina, Fotografija
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 04:54