KRIVOTVORINE NA METI

CARINICI U LOVU NA LAŽNE CHANEL TORBICE Akcija na splitskoj tržnici šokirala građane i turiste

'Izvesti akciju tako, kao da se radi o talačkoj krizi, bilo je šokantno', komentirao je građanin
 CROPIX

Carinski službenici Odjela za mobilne jedinice Split u subotu ujutro izveli su akciju na splitskoj tržnici, te zaplijenili veliku količinu odjevnih predmeta koji očito nisu imali pokriće u papirima, javlja Dalmacija News .

Na udar uniformiranih djelatnika Carine, koji su akciju započeli oko 10 ujutro, a okončali je nešto polije 12 sati, našli su se prodavači lažne "brendirane" robe.

Akcija koju su uniformirani "financi", poput specijalaca, izveli na splitskoj tržnici u subotu, koja je najudarnija za trgovinu, šokirala je prodavače, alii građane i turiste, koji nisu navikli na ovakvo djelovanje carinika.

Akciju su izveli s nekoliko službenih vozila, među kojima i s nekoliko kombija, kojim su odvezli robu zaplijenjenu uglavnom na štandovima i trgovinama na nathodniku, ali i uz ostale dijelove splitske tržnice.

Kako neslužbeno doznaje Dalmacija News , fokusirali su se uglavnom na lažnjake, poput lažnih "Chanel" torbica i sličnih predmeta, te imali poprilično uspjeha. No, svojom su akcijom šokirali brojne ljude koji su se u tome trenutku našli na tržnici.

- Ma, znam da su to carinici izveli u sklopu ovlasti koja su dobili novim zakonom, koji je stupio na snagu 1. srpnja, ali izvesti je tako, kao da se radi o talačkoj krizi, bilo je šokantno. Pa, brojni građani su se krstili, a i turisti su ostajali u čudu, pa je većina njih odmah napustila tržnicu. Zaista ne znam kome treba utjerivati strah u kosti švercerima na ovakav način. Jer, utjerali su ga u kosti običnim građanima i turistima, kojih je pun Split, a sasvim sigurno ne švercerima, koji imaju svoje kanale, i koji sigurno nisu razbijeni ovakvom demonstracijom sile - kazala nam je jedna od šokiranih građanki, koja nije htjela izaći u javnost imenom i prezimenom, kao ni ostali građani s kojima smo pričali.

Jer, kažu, "mi masla na glavi nemamo, ali vidite što je ovo danas došlo, ovo nam sigurno ne ulijeva povjerenje u institucije, kako to naši političari vole govoriti. Najbolje je danas biti anoniman, i držati se po strani".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. srpanj 2024 21:58