PREVARE S BRENDOVIMA

Carina upala u trgovine na Jadranu: Pronašli tisuće lažnih Chanela, Diora, Vuittona...

Dvije trgovine u Rovinju i dvije u Poreču našle su se na udaru carinskih službenika koji su otkrili 2077 komada krivotvorenih proizvoda

Krivotvoreni proizvodi uglednih robnih marki

 Carinska uprava

Pitoreskni istarski gradovi Rovinj i Poreč, koji tijekom ljeta dožive turistički bum, ali u njih dolaze turisti i tijekom cijele godine pa se vrte ogromne količine novca, jučer su doživjeli carinski prepad. Točnije, dvije trgovine u Rovinju i dvije u Poreču našle su se na udaru carinskih službenika koji su, provodeći pojačane mjere nadzora, otkrili čak 2077 komada krivotvorenih proizvoda uglednih robni marki.

image

Krivotvoreni proizvodi uglednih robnih marki

Carinska uprava

Pa je tako u porečkim trgovinama pronađeno i oduzeto 1418 artikala poput marama, sportskih dresova, novčanika, majica, natikača, torbi, šilterica, remena, ženskih kompleta, haljina i hlača a sva je ta roba redom bila označena znakovima svjetskih poznatih marki poput Chanela, Diora, Guccija, PSG, Bossa, Hilfigera, Adidasa, Monclera, D&G, Moschina, Guessa, Fendija, Ganta, Kenza, Michael Korsa, Nikea, Armanija, Prade, Hermesa, Disquareda 2, Balebciage i, naravno, nezaobilaznog Louis Vuittona.

image

Krivotvoreni proizvodi uglednih robnih marki

Carinska uprava

Za sve te stvari carinici sumnjaju da postoji povreda odredbe Zakona o žigu za koju ne posjeduju odobrenja nositelja prava intelektualnog vlasništva.

Identična drama na račun trgovaca odvila se i u Rovinju. U dva prodajna prostora je otkriveno 659 artikala razne odjeće, obuće, torbica, čarapa, dresova te privjesaka za ključeve. Stvari, za koje se pretpostavlja da su krivotvorine, imale su na sebi znakove Chanela, Monclera, Guccija, Diora, Prade, Calvin Kleina, Vuittona, Manchester Cityja, Bayerna, Barcelone, Balenciage...

image

Krivotvoreni proizvodi uglednih robnih marki

Carinska uprava

- I za te predmete također postoji sumnja u povrede odredbi Zakon o žigu i za koje se ne posjeduje odobrenja nositelja prava. Zbog prekršaja opisanih člankom 138. stavak 1. točka 5. Zakona o žigu, vlasnicima obrta i pravnim osobama bit će izdani prekršajni nalozi i izrečene novčane kazne u ukupnom iznosu od 18.300 eura, a sva pronađena krivotvorena roba je oduzeta - kažu iz Carinske uprave.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 09:02