PUCNJAVA U KAŠTELIMA

ČABRAJA PRVO REKAO DA SE SAM RANIO, A SAD SE VIŠE NIČEG NE SJEĆA Policija mu pretražila kuću, istražuju kako je došlo do ranjavanja iz pištolja

 
Jozo Čabraja, arhiva
 Tom Dubravec / CROPIX / CROPIX

U pokušaju da pronađu pištolj kojim se navodno ranio, u utorak ujutro je splitska policija na temelju naloga prekršajnog suca izvršili pretragu kuće u kojoj Jozo Čabraja (28) živi na području Kaštela. Nisu našli oružje, ali i dalje provode kriminalističko istraživanje radi utvrđivanja svih okolnosti ozljeđivanja, piše Slobodna Dalmacija.

Nakon što je Jozo Čabraja zaprimljen na Hitni prijem splitske bolnice u ponedjeljak navečer prva verzija je bila kako je sam sebe ustrijelio u trbuh.

Prema tom scenariju, pištolj je bacio u more, a do ispaljenja je došlo prilikom repetiranja te je metak izletio iz cijevi, odbio se i okrznuo ga u trbušnom dijelu. Osim rane na predjelu trbuha, koja je okarakterizirana kao lakša tjelesna te je pušten na kućnu njegu, Čabraja ima i ozljedu lijeve ruke.

Međutim, samoranjavanje nije dan kasnije bilo ponuđeno kao objašnjenje rane od metka. Saznaje se to od odvjetnika mr. sc. Željka Gulišije koji zastupa Čabraju na suđenju zbog ubojstva Marina Matijaša (20) na Županijskom sudu u Splitu.

- Kontaktirao sam sa svojim klijentom i mogu vam samo kazati kako se on ne sjeća što se jučer dogodilo - rekao je odvjetnik.

Jozo Čabraja se brani sa slobode otkada je u prosincu 2017. godine istražni zatvor zamijenjen mjerom opreza obveznog javljanja policiji jednom tjedno i zabranom približavanja svjedocima u postupku. Tereti se za ubojstvo Marina Matijaša u lipnju 2014. godine u Kaštel Novom.

Predao se nakon nekoliko dana skrivanja, a proveo je u pritvoru nešto manje od maksimalnog roka od tri i pol godine. Na splitskom sudu nad njim je u tijeku ponovljeni postupak nakon što je Vrhovni sud ukinuo osuđujuću presudu iz listopada 2015. godine kada je dobio 13 godina zatvora, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 06:18