NEUSPIO POKUŠAJ

Bugari pokušali prokrijumčariti ilegalce: Dva Gruzijca u bunkeru pod podvozjem Fiat Multiple

Na granični prijelaz Bajakovo je u utorak prijepodne Fiatom iz smjera Srbije stigao 32-godišnji bugarski državljanin, a s njim su u automobilu bila još dvojica njegovih sunarodnjaka, u dobi od 54 i 53 godine.
Bajakovo, 130810.Nocas oko 2 sata na Medjunarodnom cestovnom granicnom prijelazu Bajakovo, na ulazu u RH, kontroliran je kombi Mercedes vito nizozemskih registarskih oznaka u kojem je bio vozac sa suprugom i troje malodobne djece. Pretragom vozila pronadjeno je 88 kilograma i 690 grama opijne droge tipa heroin (vrijednosti 26,7 milijuna kuna) i 1000 kutija cigareta Malboro i 180 kutija Dunhill. Na fotografiji zapljenjena droga i cigarete na prijelazu Bajakovo.Foto: Damir Glibusic / CROPIX
 Damir Glibušić / CROPIX

BAJAKOVO - U dograđenom bunkeru ispod podvozja Fiat Multiple bugarskih registracijskih oznaka otkrivena su na Bajakovu dva 21-godišnja Gruzijca. Na granični prijelaz Bajakovo je u utorak prijepodne Fiatom iz smjera Srbije stigao 32-godišnji bugarski državljanin, a s njim su u automobilu bila još dvojica njegovih sunarodnjaka, u dobi od 54 i 53 godine.

Policajci i carinici su pri kontroli uočili preinake na Fiatu, a potom i po nalogu istražnog suca Županijskog suda u Vukovaru izvršili temeljitu pretragu. Pronašli su bunker u kojem su se skrivala dva državljana Gruzije. Kod Gruzijaca je policija našla krivotvorene bugarske osobne iskaznice.

Nakon krim obrade, trojica Bugara i dvojica Gruzijaca koji su ilegalno putovali u bunkeru ispod vozila privedeni su u srijedu na Općinski sud u Vinkovcima. Bugare se sumnjiči za kazneno djelo protuzakonitog prebacivanja osoba preko državne granice, dok će dvojica Gruzijaca odgovarati zbog krivotvorenja isprava.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 15:02