DOBRA VIJEST

BRUTALNO PRETUČENI MLADIĆ POČEO SAMOSTALNO DISATI I MICATI OČIMA Rekli su mi da to ne mora ništa značiti, ali ipak mi je lakše kad znam da me sin čuje

 
Ivan Mikuljan

Ivan Mikuljan (21), mladić iz Andrijaševaca koji je teško ozlijeđen u fizičkom obračunu dviju sukobljenih grupa u Vinkovcima 22. kolovoza i koji je 26. kolovoza zbog teških ozljeda mozga stavljen u induciranu komu, prošli je vikend skinut s respiratora i počeo je davati prve znakove kontakta sa svojom obitelji.

- I dalje je u induciranoj komi, ali sada samostalno diše i kada mu pričam, daje mi znakove očima ili me stisne za ruku. Liječnici su mi rekli da je to dobar znak, ali i da ne mora u konačnici ništa značiti jer je njegovo stanje takvo da je sve i dalje neizvjesno. No, meni je kao ocu ipak nekako lakše kada znam da me sin čuje - rekao nam je mladićev otac koji se također zove Ivan.

Mladić je prošli tjedan iz KBC-a Osijek prebačen u Opću županijsku bolnicu Vinkovci. Za to vrijeme Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru i dalje provodi istragu kojom su obuhvaćena osmorica mladića u dobi od od 18 do 23 godine s područja Vinkovaca zbog sudjelovanja u tučnjavi koja je rezultirala teškim ozljeđivanjem Mikuljana. Protiv petorice maloljetnika, pak, vodi se poseban predmet sukladno odredbama Zakona o sudovima za mladež. Za nanošenje ozljeda Mikuljanu osumnjičen je 19-godišnjak iz Mirkovaca. Ivanov otac rekao nam je da nema nikakve informacije o istrazi, ali je nedavno od jednog policajca doznao kako snimka nadzorne kamere koja je snimila trenutak ozljeđivanja njegova sina traje 23 sekunde.

- Navodno se na snimci vidi udarac koji je Ivan dobio i trenutak kada je pao te još neko komešanje i međusobno udaranje. Ja sam laik, ali nemoguće mi zvuči da se sve to odigralo u samo 23 sekunde - rekao je Ivanov otac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:04