UBOJSTVO U SUNJI

Braća se potukla, ujutro jednog pronašli mrtvog

U tučnjavi ozlijeđeni Elvir umro je u snu uslijed povreda glave, što je utvrđeno obdukcijom koja je po nalog zamjenice županijskog državnog odvjetnika obavljena u sisačkoj bolnici
 Mate Piškor / Cropix

SISAK - Sisačka policija razriješila je ubojstvo koje se dogodilo u ponedjeljak, 16. prosinca, u obiteljskoj kući u Frankopanskoj ulici u Sunji. Naime, u srijedu 18. prosinca, uz kaznenu prijavu zbog ubojstva , policija je predala pritvorskom nadzorniku 36-godišnjeg Elvisa Nesimovića iz Sunje. Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da se uhićeni Nesimović toga dana nešto prije ponoći, u obiteljskoj kući u Sunji, verbalno i fizički sukobio sa 39-godišnjim bratom po majci Elvirom Huskićem, te ga je više puta udario rukom.

UHIĆEN 36-GODIŠNJAK IZ SUNJE Osumnjičen da je sjekirom ubio svog bratića

U tučnjavi su obojica pala na tlo, pri čemu je 39-godišnji Elvir zadobio teške ozlijede na glavi koje su jako krvarile. Nakon sukoba braća su otišla na spavanje, a uhićeni Elvis nije bratu pružio pomoć, iako je vidio da ovaj klrvari, da je ozbiljno ozlijeđen, a nije zatražio ni liječničku pomoć. Učinio je to tek ujutro, kada je došao do susjeda s molbom da pozovu hitnu pomoć zbog njeovog brata. Uskoro je, osim hitne pomoći stigla i policija. U krvavom krevetu pronašli su mrtvo tijelo.

U tučnjavi ozlijeđeni Elvir umro je u snu uslijed povreda glave, što je utvrđeno obdukcijom koja je po nalog zamjenice županijskog državnog odvjetnika obavljena u sisačkoj bolnici. Time su otklonjene priče kako je kobna ozljeda glave nanesena sjekirom, a neslužbeno doznajemo da Nesimović najvjerojatnije nije želio usmrtiti bratića s kojim je živio u istoj kući.

Od susjeda u Sunji doznajemo da Elvis u Sunji živi u kući koju je dobio od APN-a. Inače, Elvis Nesimović odranije je poznat policiji, bio je uhićivan, osuđivan i dosta godina je proveo u zatvorima. Nedavno je bio svjedok na suđenju Siščaninu Andreju Bobetku, rođaku generala Janka Bobetka, kojem je suđeno zbog optužbe da je poticao upravo Elvisa Nesimovića na ubojstvo, odnosno da je Bobetko Nesimovića unajmio da on ubije kamatare koji su proganjali Bobetka jer im navodno nije vratio dug, te su ga čak i oteli kako bi ga prisilili da vrati dug.

Bobetko je oslobođen optužbe, a Nesimović je tada izjavio na sudu kako su ga pred svjedočenje u kući posjetila četiri nepoznata muškaraca, te su mu porazbijali sva stakla na prozorima, premetali kuću, sve uz upozorenje da pazi što priča i kako će svjedočiti u slučaju Bobetko. Doznajemo da je i ubijeni Elvir imao velikih problema sa zakonom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 20:16