UNIŠTIO PUMPU

Bočkaj se iznenađujuće nije pojavio na sudu, vatrogasac se čudio: ‘Zašto policija nije pomogla djevojci?

Njegov odvjetnik Vedran Pajić kazao je sucu Općinskog suda u Osijeku Davoru Vukušiću da ‘Bočkaj ne može doći‘. Poseban razlog izostanka nije naveo

Uništena benzinska postaja nakon nesreće koju je skrivio Petar Bočkaj

 Emica Elvedji/Cropix

Trebalo je ovog utorka napokon biti završeno suđenje Petru Bočkaju za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, kao posljedica demoliranje benzinske postaje u Osijeku u koju je 1.3.2019. godine s 1,84 promila alkohola u krvi uletio svojim Mercedesom AMG i pri tome teško ozlijedio djelatnicu benzinske.

No, Bočkaj, koji je trenutno na godišnjem odmoru nakon nogometne sezone, nije se pojavio na raspravi, iako je na njoj trebao iznijeti svoju obranu, nakon čega bi uslijedile završne riječi optužbe i obrane te u konačnici i presuda.

Njegov odvjetnik Vedran Pajić kazao je sucu Općinskog suda u Osijeku Davoru Vukušiću da "Bočkaj ne može doći." Poseban razlog izostanka nije naveo, pa je branitelj rekao da će sudu naknadno dostaviti Bočkajevo obrazloženje izostanka.

Stoga je na raspravi u utorak tek saslušan svjedok Alen Bakić, vatrogasac iz JPVP Osijek, koji je s još petoricom svojih kolega bio na intervenciji nakon ove nesreće. Njega je kao svjedoka pozvala Bočkajeva obrana, koja tvrdi da tadašnji nogometaš Osijeka, a danas Dinama nije mogao pomoći unesrećenoj i teško ozlijeđenoj djelatnici koju je pult iza kojeg je stojala prikliještio uz police nakon što je Bočkaj s automobilom isti taj pult odbacio u smjeru zidnih polica.

Podsjetimo, Bočkaj je vrlo brzo nakon nesreće izvezao auto iz prodajnog prostora, a onda pobjegao u svoj stan ne sačekavši policiju na mjestu nesreće. Bakić je u svom iskazu rekao da su po dolasku na benzinsku vidjeli djevojku koja je bila prikliještena uz pult te da su četvorica njegovih kolega ušla u prodajni prostor. Izrazio je čuđenje što joj nitko do njihova dolaska nije pomogao.

- Djevojka nije tražila pomoć, a dečki su došli i ručno odmaknuli put. To u biti i nije bila neka posebna intervencija za nas, pa se čudim se da joj prije nas nitko od nazočnih policajaca i drugih ljudi koje smo tamo zatekli nije pomogao – rekao je Bakić, dodavši kako ne zna koliko je njegovih kolega pomjerilo pult.

- Ušla su četvorica, a sad jesu li ga pomaknula dvojica ili četvorica, doista ne znam. Znam da nisu koristili nikakav alat za to, nego su sve odradili ručno – kazao je vatrogasac.

Nova rasprava zakazana je za 30.8.2022. u 10 sati, kada bi trebala biti saslušana još jedna svjedokinja, a onda će valjda i Bočkaj iznijeti svoju obranu nakon čega bi ovaj prvostupanjski postupak mogao biti okončan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 04:09