NAKON ISPITIVANJA

BLAŽO PETROVIĆ PUŠTEN NA SLOBODU Dobio zabranu približavanja komunalnom redaru na 100 metara

 CROPIX

Nakon što je iznio svoju obranu na Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu gdje je u četvrtak doveden oko 15 sati Blažo Petrović je pušten na slobodu. Izrečene su mu mjere opreza i to zabrana približavanja makarskom komunalnom redaru na sto metara i zabrana kontaktiranja s oštećenikom, piše Slobodna Dalmacija.

Blaž Petrović je nakon uhićenja prespavao noć sa srijede na četvrtak u PP Makarska nakon što je komunalni redar oko 12 sati prijavio da mu Petrović prijeti smrću, a onda je on došao sam u PP Makarska gdje je i uhićen.

Njegov odvjetnik Vinko Ljubičić nam je rekao da je Blaž Petrović u potpunosti negirao da je počinio kazneno djelo prijetnje prema komunalnom redaru te da je iznoseći svoju obranu na Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu vrlo detaljno i okolnosno objasnio gdje je taj dan bio i što je radio.

- Moj klijent je u javnosti percipiran kao osoba koja radi neke kriminalne radnje,a podsjećam vas da Blaž Petrović u Hrvatskoj nikada nije pravomoćno osuđen. Dakle ni za jedno djelo, a cijela ova nepotrebna prašina koja se digla u javnosti je plod očitog nesporazuma između mog klijenta i osobe koja ga je prijavila - rekao je Ljubičić.

Ova prijava za kazneno djelo prijetnje nije otpala, ali očigledno ulazi u redovite proceduralne vode, piše Slobodna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. lipanj 2024 11:08