NIŠTA IM NIJE SPORNO?

Bivši HDZ-ovac uhvaćen u krađi željeza neće dobiti otkaz u državnoj tvrtki: ‘Dogodilo se izvan radnog vremena‘

U Županijskoj upravi za ceste - Karlovac pravdaju se i da je Turković zaposlen temeljem ugovora o radu nakon provedenog javnog natječaja

Prizor s mjesta krađe starog željeza i Stjepan Turković

 Čitatelj/Robert Fajt/Cropix

Iako je policija najavila da će protiv sada već bivšeg HDZ-ovca Stjepana Turkovića (64) i njegova 31-godišnjeg sina Mije, koji su 5. srpnja navečer uhvaćeni u pokušaju krađe željeznih šipki s gradilišta obilaznice Turnja, biti podnesena kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krađe u pokušaju (a sve su dokumentirali i mještani koji su ih zatekli) te iako se Stjepana Turkovića odmah odrekao čak i HDZ, Županijsku upravu za ceste – Karlovac, gdje Turković stariji radi kao savjetnik ravnatelja, to nimalo ne smeta.

Na upit Telegrama hoće li mu dati otkaz, i komentar da možda nije mudro u nekoj Upravi za ceste imati zaposlenika koji krade s gradilišta, poručuju da ih to ne brine jer se sve dogodilo, citiramo, “izvan radnog vremena”. Aktualni ravnatelj Darko Bebić nedjelovanje po tom pitanju pravda time da Turkovića na radno mjesto savjetnika nije postavio on već je zaposlen temeljem ugovora o radu nakon provedenog javnog natječaja pa se na raskid primjenjuju odredbe Zakona o radu.

Turkoviću je šef dojučerašnji kolega po stranci

Inače, Turković se odmah nakon što se ispisao iz HDZ-a javio karlovačkom KAportalu koji je prvi objavio vijest o neuspjelom obiteljskom pothvatu krađe. U telefonskom razgovoru s njihovim glavnim urednikom zaprijetio je da će tužiti portal “ako u roku od pola sata ne maknu tekst”. Iz KAportala tvrde i da je Turković pokušavao umanjiti svoje nedjelo tvrdnjom da je to “mali prekršaj jer je vrijednost manja od tisuću kuna.”

Bivši HDZ-ovac obnašao je niz stranačkih funkcija, a bio je, među ostalim, gradski i županijski vijećnik, direktor gradskog poduzeća Zelenilo, predsjednik NK Karlovca, a jedno vrijeme je i sam bio ravnatelj karlovačke Županijske uprave za ceste. Savjetnikom je u tom državnom poduzeću postao nakon što je na njegovo mjesto postavljen sadašnji ravnatelj Bebić - koji je inače član HDZ-a. Stoga možda i ne čudi nevoljkost Bebića da iz tvrtke izbaci dojučerašnjeg stranačkog druga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. ožujak 2024 11:01